Több mint 1300 civil halt meg a dzsihadisták elleni koalíció iraki és szíriai csapásaiban

2019. május 31. 14:50

Az emberi jogi szervezetek szerint ez a szám jóval nagyobb.

2019. május 31. 14:50

 

Az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció pénteken nyilatkozatban feltárta, hogy 1302 civil vesztette életét Irakban és Szíriában az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet elleni támadásokban 2014 óta. 

Az Iszlám Államra a két országban 24 ezer 502 légi csapást mért a koalíció 2014 augusztusától idén április végéig, és ezeknek akaratlanul civil áldozatai is voltak. A nyilatkozat kitér arra, hogy további 111 jelentett haláleset körülményeit még vizsgálják. 

Emberi jogi szervezetek szerint 3800-nál is több civil eshetett áldozatul a koalíció támadásainak, köztük ezer gyerek csupán Szíriában.

Az Iszlám Állam fegyvereseit március végére kiűzték az összes korábbi városi vagy falusi erősségéből és ezzel gyakorlatilag megszűnt létezni a terrorszervezet 2014-ben kikiáltott, nagy kiterjedésű „kalifátusa"

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!