A legtöbb berlini a Mohamed nevet adta újszülött kisfiának

2019. május 08. 12:05

Az északnémet nagyvárosban, Brémában is annyira sokan adták ezt a nevet az újszülött fiúknak, hogy a második leggyakoribb keresztnév lett 2018-ban – közölte a Bild német napilap vasárnap.

2019. május 08. 12:05

A Társaság a Német nyelvért (GfdS) nevű szervezet minden évben nyilvánosságra szokta hozni, hogy mely neveket adják leggyakrabban a szülők a  megszületett gyermekeiknek; tavaly, azaz 2018-ban Berlinben a Mohamed győzött, míg Brémában a második leggyakrabban adott keresztnév lett a muszlim próféta nevéből, sőt itt még az összes (tehát első, második és harmadik) nevet tartalmazó listán is a dobogó harmadik fokára került.

Természetesen nagy számok nem kellettek a győzelemhez, a statisztikai adatok szerint a német fővárosban 280 újszülöttnek adták a Mohamed nevet – Berlinben tavaly alig több mint 22 ezer gyerek született a Bild írása szerint.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2019. május 11. 09:37
Eigentlich Ali und Hassan gefallen mir besser, aber Mohamed ist auch ein sehr schöner Name für ein deutsches Kind.
Peter8811
2019. május 10. 14:13
Heil Moha Medve
Senki Alfonz
2019. május 09. 22:13
Aki kicsit is ismeri a mostani német helyzetet, tudja, hogy Berlin egy igazi pöcegödör erkölcsi és minden szempontból. Bezzeg Frankfurt (am Main), ahol hemzsegnek a zsidó bankárok, ott alig van muzulmán!
Amondó
2019. május 09. 12:52
Ez csak előjáték. Tíz év múlva már a szőke, kékszemű berliniek is Mohamednek keresztelik(?) újszölött fiacskáikat. Már csak érdekből is, hogy ne verjék meg őket az iskolában és jobban érvényesüljenek majd az életben. Újabb tíz év múlva a szőke, kékszemű berliniek is (ha még lesznek), a Mohamed nevet adják újszölött fiacskáiknak (ha még lesznek). Nem érdekből, hanem a divattól vezérelve. A következő tíz év múlva a szőke, kékszemű berliniek(??) is, a Mohamed nevet adják újszölött fiacskáiknak. Nem az érdek, nem a divat, hanem a meggyőződésük miatt. ----------------------------------------- Emlékeztető: Akié Berlin, azé Németország. Akié Németország azé Euróba."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!