A bajorok a határellenőrzések meghosszabbítása mellett foglaltak állást

2019. április 09. 18:00

A bajor belügyminiszter szerint még mindig túl sok illegális bevándorló jut be Németországba.

2019. április 09. 18:00

A bajor tartományi kormány kedden előzetesen  az osztrák-német határon folytatott határellenőrzések meghosszabbításáról határozott. Joachim Herrmann bajor belügyminiszter  ezt követően  a német szövetségi kormányhoz fordul, hogy májustól további hat hónappal meghosszabbítsák a határellenőrzéseket – közölte a tárca a müncheni kabinet keddi ülését követően.

„A határellenőrzésekre sajnos migrációs és biztonságpolitikai okokból továbbra is szükség van, mivel máig nem biztosított az európai uniós külső határok védelme” – jelentette ki a miniszter.

Joachim Herrmann szerint még mindig túl sok illegális bevándorló jut be Németországba, s a határon átnyúló bűnözésnek sem szabtak gátat. Mint mondta, tavaly a német szövetségi rendőrség több mint hatezer embert küldött vissza Bajorországból Ausztriába.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Edvind Johnsson 4.0
2019. április 09. 21:44
Hülye duma, akkor mennék be amikor csak akarnak. A tavaly Ausztriába visszaküldött 6 ezer migránycs 90 %-a szerintem már ismét Németországban van.
TAVIROZSA
2019. április 09. 20:34
Pfuj ...
Lombi
2019. április 09. 18:45
A bajor belügyminiszter irányítsa őket kancellárasszonya lakhelyéhez. Ő hívta őket. Szüksége van rájuk.
Kup Lung
2019. április 09. 18:23
Belső határ ellenőrzésre azért van szükség mert a külső nem látja el a feladatát . Egyébként ez csorbítja az uniós polgárok szabad mozgását . ---- Ausztria utolsó hosszabbítási jogával élve alkalmazza a határunkon. Kíváncsian várom hogy engedik e neki valami trükkel a további hosszabbítást . ----- Ebből is látszik hogy a komolyan vehető külső határvédelem az a Védelem . A belső meg a korlátozás . Eső után köpönyeg !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!