Brexit: rekordütemű készletezés és gyorsuló leépítés a brit gyáriparban

2019. március 01. 14:36

Hat éve nem mért munkaerő-leépítés kezdődött a brit gyáriparban a Brexit miatt.

2019. március 01. 14:36

A legfrissebb aktivitási mérőszámok szerint rekordütemű készletezés, ezzel párhuzamosan hat éve nem mért munkaerő-leépítés kezdődött a brit gyáriparban, egyértelműen a brit EU-tagság megszűnését övező bizonytalanságok hatására.

Az IHS Markit pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató csoport és a brit gazdasági ágazatok beszerzési aktivitását mérő intézet (Chartered Institute of Procurement & Supply, CIPS) pénteken ismertetett közös felmérése szerint a brit feldolgozószektor beszerzésimenedzser-indexe (BMI) februárban 52,0-re csökkent a januári 52,6-ról.

Az 50 feletti BMI-indexek a vizsgált szektor aktivitásának erősödését jelzik, vagyis a brit feldolgozó ágazat e teljesítménymérője még mindig növekvő aktivitásra, ugyanakkor a növekedési ütem lassulására is utal. Az új IHS Markit-CIPS felmérés szerint a szektor beszerzési aktivitásának mennyiségi részindexe 56,8-ről 59,1-re, soha nem mért szintre emelkedett, ami rekordütemű készletfelhalmozásra vall.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cga82
2019. március 01. 20:30
Brace for impact.
aleb19
2019. március 01. 17:24
a mi cegunknel is kb 10% leepitest terveznek iden... mar most elkuldtek nehany nyuggert...ami vicces mert tobbseguk a brexitre szavazott es erre buszkek is voltak ...angolhulyekhulyeangolok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!