Pénzügyminisztérium: Az OECD is elismeri a magyar gazdaság eredményeit

2019. március 05. 19:17

Az OECD országjelentése is elismeri a magyar gazdaság eredményeit és a kormány gazdaságpolitikáját, az államadósság csökkentését, a versenyképesség erősítését, a vállalkozások termelékenységének javítását – állítja a Pénzügyminisztérium.

2019. március 05. 19:17

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országjelentése is elismeri a magyar gazdaság eredményeit és a kormány gazdaságpolitikáját, az államadósság csökkentését, a versenyképesség erősítését, a vállalkozások termelékenységének javítását, az adórendszer egyszerűsítését, a foglalkoztatás bővítését és a regionális egyenlőtlenségek csökkentését – mondta a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyekért felelős államtitkára az OECD Nemzeti Tanácsának budapesti ülésén kedden a tárca közleménye szerint.

A tájékoztatás szerint a tanács elnöki tisztét is betöltő Gion Gábor a rendezvényen kijelentette, hogy a magyar gazdasági modell a nemzetközi szervezetek és a hitelminősítők érdeklődésének középpontjába került. Az államtitkár a kis- és közepes vállalkozások nemzetközi versenyképessége érdekében az automatizáció, a digitalizáció és a termelékenység javítását szorgalmazta a rendezvényen. A fejlesztések – tette hozzá – nem csupán a cégek számára kedvezőek, növelik az államkassza bevételeit és javítják az ország exportmérlegét is.

Az OECD Nemzeti Tanácsa mint a PM koordinációs szakmai fóruma áttekintette a digitális adózás nemzetközi kérdéseit, valamint a szervezetet érintő eseményeket is – írták. Tavaly Litvánia lépett be az OECD-be, majd elfogadták Kolumbia csatlakozását, idén pedig Costa Ricával kezdik meg a tárgyalásokat, illetve megvizsgálják Argentína, Brazília, Peru, Horvátország, Románia és Bulgária társulási kérelmét – olvasható a közleményben.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
badarihari
2019. március 05. 19:34
Ha meglenne a lopott vagy. Akkor tényleg szárnyalnánk
3M..
2019. március 05. 19:25
"állítja a Pénzügyminisztérium" Tehát nem igaz. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!