1300 ember ragadt a luxushajón

2019. március 24. 14:30

A mentés lassan zajlik a mostoha időjárási körülmények miatt.

2019. március 24. 14:30

A meghibásodott hajómotorok és a mostoha időjárási körélmények miatt, több mint 1300 embert kell a norvég partiőrségnek evakuálnia a Viking Sky luxushajóról, amely a 70 km/órás szél és a több méteres hullámok fogja Norvégia legveszélyesebb partvidékén. 338 ember már biztonságban van, azonban a helikopteres mentés nagyon lassú. A hajó egy részében áll a víz (bár az nem süllyed), a szabadon mozgó bútorzat és a leszakadó plafon pedig több ember sérülését is okozta. 

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2019. március 25. 11:40
Süttetik a hasukat az óceán közepén, mégis a londoni szmog dupláját szívják: https://hvg.hu/tudomany/201824__luxusoceanjarok__meretnovekedes__tengerszennyezes__uszva_vigadnak Egy 2000 utas szállítására alkalmas tengerjáró annyi apró szennyeződést bocsát a levegőbe egy nap alatt, mint egymillió személyautó: http://hajozas.hu/magazin/kulfold/legszennyezes-tengerjaro-hajo-oceanjaro-utasszallito-fust-pp-cruises/ Többet szennyezünk 16 hajóval, mint egymilliárd kocsival: https://www.origo.hu/idojaras/20091125-hajo-szennyezes-karacsony-aru.html
annamanna
2019. március 25. 03:24
Norvég egyetemista mit keresett Marokkóban vizsga- vagy szorgalmi időszakban? Ezek az emberek minek keresnek a tengeren, ha nekik ott is kellenek a szállodai körülmények? Hihetetlen, hogy mit képzelnek a világról. Az egész univerzum légkondival felszerelt nyaralóhely. Breiviket is elszállásolták valami három szobás lakosztályban, mert egy tömeggyilkosnak minimum ennyi kijár. Sajnos megérdemlik, hogy a valóság pofán vágja őket. Baudrillard írta az USA-ról, hogy az már nem egyéb, mint egy óriási Disneyland. A valóság helyére szimulákrum került, ahol mindenki gyerek. Legalább ennyit érdemes megjegyezni: "Thorwald Dethlefsen Oidipusz, a talány megfejtője Részlet Beavatás? Melyik boltban adják? "Aki dudás akar lenni, Pokolra kell annak menni"? Rendben, hol az oda vezető út? Dethlefsen könyvei jó iránymutatók. Az újraszületési folyamat lényege azonban éppen a megkínlódás. Belső szembesülés, megküzdés, belehalás -- amelynek során (amely után?) az ember az élet szerves részének fogadja el azt is, amit addig teljes erejéből elutasított: a betegséget, fájdalmat, nyomort, őrületet, kegyetlenséget... Az Oidipusz-történet nem a bűnről, hanem a Sorsról szól. A bűn erkölcsi kérdés. Ennél sokkal alapvetőbb, gyökeresebb az, amiről itt szó van: a szembesülés folyamata." http://www.okotaj.hu/szamok/23-24/utak3.html
Gyéressy Károly
2019. március 24. 22:30
Szerencsére sikerült bevontatni egy kikötőbe.
Párhuzamos különvélemény
2019. március 24. 22:15
https://infostart.hu/kulfold/2019/03/24/kikotott-norvegiaban-a-bajba-jutott-viking-sky-luxushajo Kikötött több száz emberrel a fedélzetén bajba került Viking Sky nevű luxushajó a norvégiai Molde kikötőjében, miután egy napig hánykolódott tehetetlenül a tengeren. A norvég lobogó alatt hajózó tengerjárót vontatóhajók szállították Moldéba. [...] A tengerjáróval 915 utas és 458 fős legénység indult útnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!