Bolsonaro lehetségesnek tartja, hogy amerikai támaszpontot hozzanak létre Brazíliában

2019. január 04. 07:35

„Attól függ, mi történik a világban, ki tudja, nem lesz-e szükségünk arra, hogy tárgyaljunk erről a kérdésről a jövőben” – mondta a brazil elnök.

2019. január 04. 07:35

Jair Bolsonaro újonnan beiktatott brazil elnök egy televíziós interjújában csütörtökön nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy országa amerikai katonai támaszpontnak adjon otthont.

Az SBT tévécsatornának adott interjújában arra a kérdésre, miszerint megengedne-e amerikai katonai jelenlétet országa területén, azt felelte: bizonyosan kész lenne tárgyalni erről. „Attól függ, mi történik a világban, ki tudja, nem lesz-e szükségünk arra, hogy tárgyaljunk erről a kérdésről a jövőben” – mondta.”

Ezzel kapcsolatosan megállapította: Oroszország támogatja a szomszédos Venezuelában Nicolás Maduro elnök „diktatúráját”, és ez – mint fogalmazott – jelentősen fokozta a feszültséget a térségben. Ez aggodalomra okot adó fejlemény – szögezte le.

Az Egyesült Államokhoz való közeledésem gazdasági kérdés, de lehet, hogy katonai is. Megállapodást köthetünk ezen a téren” – hangoztatta Bolsonaro.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
a hun
2019. január 04. 10:56
Miféle katona az, aki ennyire fosik?! (Katona volt.)
Természetes Orbánizmus
2019. január 04. 09:51
Brazíliába is erős lehet a deep state?!
Esvány
2019. január 04. 09:16
Szerencsétlen hülye! Amerikai támaszpont? Akkor nektek annyi...
kispufi
2019. január 04. 08:44
Na, azért lesz még mintademokrata belőle...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!