Feljutott a világűrbe a milliárdos Richard Branson űrrepülője

2018. december 15. 09:35

Az űrturizmus a következő évek újdonsága lesz.

2018. december 15. 09:35

Az űrturizmus a következő évek újdonsága lesz, ami lehetővé teszi majd, hogy hétköznapi emberek is kijussanak az űrbe és felülről szemléljék a bolygót.

Az egymással versenyző, folyamatosan fejlődő vállalatok egyike a Virgin Galactic, a brit milliárdos, Richard Branson cége, amely szintén saját űrrepülőt fejleszt.

A brit milliárdos könnyek között üneppelte a Virgin Galactic negyedik tesztjét: az űrturisták szállítására fejlesztett VSS Unity névre keresztel űrhajó csütörtökön a korábbinál is magasabbra jutva végre elérte a világűr peremét. 

Az űrhajó eddig három tesztrepülést teljesített. A legutolsó rekord 52 kilométer volt, csütörtökön azonban ezt is túlszárnyalták.

Eddig már több mint hatszáz ember váltott jegyet a jövőbeni űrutazásokra, köztük olyan hírességek is mint Leonardo DiCaprio.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jóember
2018. december 15. 17:57
"Az űrturizmus a következő évek újdonsága lesz, ami lehetővé teszi majd, hogy hétköznapi emberek is kijussanak az űrbe és felülről szemléljék a bolygót." Feltéve, hogy azoknak a "hétköznapi" embereknek van néhány millió dollár félre tett pénzük erre a célra. Minden esetre a magyar nyugdíjasok ne reménykedjenek, nem rájuk gondolt a cikkíró.
my fair lédig
2018. december 15. 13:43
Ne búsuljatok, fideszesek ! Jövőre a milliárdos Garancsi-Pénztáros Lőrinc duó is magán-űrrepülőt fog építeni és azzal Guiness-rekordot dönt. Akkor újabb szenzációs magyar sikernek örülhetünk megint !
Rasdi
2018. december 15. 12:19
Ameddig ez a környezetszennyezés lehetséges, ne beszéljen senki se "környzetvédelemről". Rosszabb, és károsabb a Forma 1-nél is, mert az legalább szórakoztat tömegeket.
IV. Fawkes
2018. december 15. 11:12
Ennek a szerkezetnek volt az a sajnálatos balesete pár éve az egyik teszt során?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!