Kétszáz tonna mandarint ajándékozott Dél-Korea Észak-Koreának

2018. november 11. 16:50

Mert a mandarin nagyon egészséges!

2018. november 11. 16:50

Kétszáz tonna mandarint küldött ajándékba vasárnap Észak-Koreának a dél-koreai elnöki hivatal, válaszul arra, hogy az északi szomszéd még szeptemberben két tonna gombát küldött baráti gesztusként. A 20 ezer rekesznyi gyümölcsöt repülőkkel szállítják Dzsedzsu szigetéről. A szöuli elnöki hivatal közlése szerint a mandarinnak épp szezonja van Dél-Koreában, Északon viszont nehezen jutnak hozzá.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a Mun Dzse In dél-koreai elnökkel folytatott szeptemberi csúcstalálkozója után küldött erdei gombát déli szomszédjának, ahol az igen keresett és drága árunak számít.

A tavalyi év kiélezett feszültsége után a két Korea ismét közeledni kezdett egymáshoz az év eleje óta. Mun és Kim április óta már három alkalommal találkozott egymással, és a feszültség enyhítéséről, valamint különböző együttműködési lehetőségekről állapodott meg. A szeptemberi találkozón született megállapodás értelmében legutóbb szombaton tizenegy határellenőrzési pontról hívták vissza a határőröket és az oda telepített fegyvereket.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2018. november 12. 09:06
Egy elirasbol jonne az egesz nagy bekemozgalom? Valaki bomba helyett veletlen gombat irt es most mar jo pofat kell hozza vagni :D
kisgul
2018. november 11. 20:17
Hogy ebből nem sokat fog látni a kisember, arra mérget mernék venni!
bsamu
2018. november 11. 19:45
Éljen!
3M..
2018. november 11. 19:01
Ez már a sokadik pozitív töltetű hír a félsziget környékéről. Ezek az apró kis gesztusok fogják újraegyesíteni Csoszont. Amerika legnagyobb bánata, az ehhez hasonló történések. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!