Kurz a kötelező menekültkvóták ellen szólalt fel

2018. október 18. 16:23

A Politico arról írt egy névtelenséget kérő tisztségviselőre hivatkozva, hogy Kurz elképzelése szerint a menekültügyi kvóták helyett más formáit is választhatnák a tagországok a szolidaritásnak.

2018. október 18. 16:23

Az Európai Uniónak a „kötelező szolidaritás" koncepcióját kellene alkalmaznia, mindegyik tagállamnak hozzá kellene járulnia a migrációs helyzet kezeléséhez, de nem feltétlenül menekültek befogadásával, erről ugyanis nincs konszenzus – emelte ki bennfentes források szerint Sebastian Kurz osztrák kancellár az uniós vezetők csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozóján.

A Politico arról írt egy névtelenséget kérő tisztségviselőre hivatkozva, hogy Kurz elképzelése szerint a menekültügyi kvóták helyett más formáit is választhatnák a tagországok a szolidaritásnak, például anyagilag hozzájárulhatnának a külső határok védelméhez.

A brüsszeli hírportál szerint ugyan Orbán Viktor miniszterelnök „szokatlanul csendes volt az ülésen", ezen a ponton közbeszólt, és támogatásáról biztosította, „a legjobb javaslatnak" nevezte a Kurz által elmondottakat.

Angela Merkel német kancellár azonban arról beszélt, hogy nem kíván elmozdulni „a kötelező felelősségvállalástól a kötelező szolidaritás felé", és több más uniós vezető is hasonló véleményének adott hangot – közölte az illetékes.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CaroleYoung
2018. október 18. 20:54
A legjobb online munkahelyek ..... Az otthoni online otthoni vállalkozásokat kínáló cég hetente több, mint 9576 dollárt kereshet, röviddel több órányi munka után. Csatlakozzon hozzánk, és látogasson el honlapunkra további részletekért ... Így kezdtem ... >>>>>> http://www.Money47.Com
puszika
2018. október 18. 19:22
Valami érik!!
antioxi
2018. október 18. 18:32
Orbán pragmatikus amikor támogatta Kurz-ot. Másként: "Ne azt nézzék mit mondok, hanem amit csinálok"
tango47
2018. október 18. 18:24
Az maga az őrület, hogy az EU országainak vezetői hetente váltogatják a véleményüket, de azt is csak lebegtetik, így a fene tudja, hogy mit akarnak. Ha egy sebész viselkedne így a munkájában, megoldódnának a túlnépesedési problémák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!