Román pártelnök: Összeesküvés áll a tüntetések mögött

2018. szeptember 25. 10:40

A román baloldali párt elnöke szerint tervszerűen akarják megbuktatni a kormányt.

2018. szeptember 25. 10:40

Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök szerint létezik egy terv, miszerint január elsejéig meg kell buktatni a kormányt, a politikai ellenfelek ugyanis tudatában vannak annak, hogy amint Románia átveszi az Európai Unió Tanácsa soros elnökségét, erre már nem lesz módjuk – írja a Maszol.ro.

A jelenleg kormányzó PSD (Partidul Social Democrat) elnöke szerint „bel- és külföldi nyilatkozatokat” hallgatva egyértelmű, hogy tervszerűen akarják megbuktatni a Viorica Dăncilă vezette kormányt.

A PSD elnöke ugyanakkor rámutatott, az államfőn és az őt kiszolgáló „földalatti rendszeren” kívül külpolitikai tétje is vannak, hogy a jelenlegi kormány ne legyen tisztségben akkor, amikor Románia átveszi az EU Tanácsának elnökségét – jelenti a romániai magyar hírportál.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2018. szeptember 25. 12:24
Mondanám, hogy bár tudnám ki kivel van a román belpolitikában, de még csak nem is érdekel. Egyik kutya másik eb, mert abban mindegyik egyetért, hogy a magyart (székelyt) kell ütni.
terra
2018. szeptember 25. 12:12
A román kormány azért lett fekete seggű a globalisták szemében, mert érdekes (de Európa erre eső felén nem példa nélküli) módon Romániában a baloldal ragaszkodik jobban az ország szuverenitásához, ellenzi az uniós hatalmi nyomulást és a migrációt . A román szocik az USA illetve Trump felé orientálódnak és nem az EU-hoz illetve annak globalista, migrációpárti balliberális elitjéhez.
Természetes Orbánizmus
2018. szeptember 25. 11:37
Majdant akartak Bukarestben is.
Magyarok Pásztora
2018. szeptember 25. 11:17
A fasz se akar megbuktatni senkit, jo kis olah duma Timeo danaos .....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!