Örülök, hogy Pristinában lehetek – mondta a román miniszterelnök Podgoricában

2018. július 26. 08:39

Kínos bakival indított Montenegróban Viorica Dăncilă.

2018. július 26. 08:39

Podgoricába, Montenegró fővárosába látogatott szerdán Viorica Dăncilă román miniszterelnök, ahol egy nyelvbotlásával komoly kavarodást okozott már a látogatás elején – írja a Főtér.

„Örülök, hogy Pristinában lehetek” – mondta vendéglátóinak. Pristina ugyanakkor nem Montenegró, hanem Koszovó fővárosa, ráadásul Románia hivatalosan Koszovót még államként sem ismerte el. Dăncilăt végül a tolmács mentette meg, aki már helyesen fordította a miniszterelnök kijelentését és korrigálta a hibát.

Az internetezők mindenesetre hamar kiszúrták a kínos bakit, mivel a kormány Facebook-oldalán a sajtótájékoztatót élőben közvetítették. Végül mind a montenegrói, mind a román kormány kivágta utólagos videójából a kijelentést, az internet azonban nem felejt: a fenti videón lehet azt megtekinteni.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2018. július 28. 16:53
Szőke is, román is. Ez már nem a felső, hanem a túlzó fok. No comment. :D
brekker
2018. július 26. 21:32
Rumánija nem Balkán, hanem amerikai gyarmat! Nem kötelessége tudni, hogy odalátogatás ürügyén, ki mindenféle visszamaradottak akarják lealacsonyítani a maguk szintjére.
izo1210
2018. július 26. 20:12
Muttinak meg a Balaton nem jött a szájára, van ilyen. Gondolom túl nagy ilyenkor a nyomás, hogy mit mondhatnak, és mit nem.
igort
2018. július 26. 17:37
szőke és nő ! jaj ne, nem akarok ilyen lenni !!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!