Nem kételkedik a Brexit hatásában a londoni bankvilág

2018. július 25. 10:06

„Nem gondolom, hogy hosszú távon végzetes következményei lennének London szerepére nézve a Brexitnek” – fejtette ki egy interjúban a Barclays bankcsoport elnöke, John McFarlane.

2018. július 25. 10:06

A londoni City könnyedén átvészeli majd a Brexit következményeit és megőrzi a világ két legnagyobb pénzügyi központja egyikeként kivívott nemzetközi rangját – jelentette ki a Barclays bankcsoport elnöke, John McFarlane a Reuters hírügynökségnek adott interjúban. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a kereskedelmi bankok és biztosító társaságok a világon legnagyobb tömörülésének otthont adó City of London és Canary Wharf kerületeket a 2007-2009-es pénzügyi válság óta a legnagyobb egzisztenciális kihívás elé állíthatja a Brexit.

„Nem gondolom, hogy hosszú távon végzetes következményei lennének London szerepére nézve a Brexitnek” – szögezte le az interjúban a londoni pénzügyi szakma érdekképviseletét ellátó The CityUK lobbicsoport elnöki tisztét is betöltő John McFarlane. 

A pénzügyi szolgáltatói szektorban rövid távon 12 ezer, hosszabb távon azonban még ennél is több állás eshet áldozatul a Brexitnek London pénzügyi kerülete, a City of London önkormányzatának elnöke Catherine McGuinness szerint. A Barclays vezére szerint viszont London mindenképpen megőrzi majd Európa pénzügyi szolgáltatói központjaként játszott szerepét.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!