Balhéznak a burkinik miatt a németek

2018. június 26. 07:59

Az iskolai úszásoktatás miatt lángolt föl a vita Németországban.

2018. június 26. 07:59

Valóságos össztűz zúdult a német családügyi miniszterre, aki szerint semmi baj nincs azzal, ha egy iskola a diákok egy részének burkinit vásárol, hogy mindenki részt vehessen az úszásoktatáson – írja a Euronews.

Franziska Giffey a Die Zeit-nek adott interjújában úgy fogalmazott: mindenekelőtt a gyermekek érdekét kell szemmel tartani, az pedig nem más, mint hogy megtanuljanak úszni rendesen, és ha ez burkiniben történik meg, akkor abban.

Seyran Ates muzulmán nőjogi aktivista szerint a világ felvilágosult része arra vár, hogy az ilyen vélemények egyáltalán ne kapjanak teret döntéshozói szinten. „A burkinira nincs mentség” – írta Twitterén.

A Euronews cikke szerint az ügy előzménye, hogy Herne városának egyik gimnáziuma húsz burkinit vásárolt az ott tanuló muzulmán lányoknak, mondván, az uszodai jelenlét része az integrációnak és a német kultúrának. Az oktatási intézményt sok kritika érte a lépés miatt.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
doxi
2018. június 27. 13:49
Be kéne vetniük szolidaritásból, meg asszimilációból az infibulációt, agyonkövezést, többnejűséget, stb.
pokerfacer
2018. június 27. 11:32
Az összes muszlimot ki kellene baszni Európából .
Akitlosz
2018. június 26. 19:07
A burkini mint a német kultúra része? Az FKK meg az arab kultúra része mi? A jövendő történelemkönyveiben arra lesznek jó példák a jelenlegi Németország, Svédország, Franciaország, Hollandia, Belgium,, Nagy-Britannia, hogy hogyan kell viszonylag gyorsan elcseszni egy addig sikeres és példakép országot.
Sulammit
2018. június 26. 17:58
Ostoba német vezetés. Nemhogy elősegítenék az ottani muszlim nőket az elnyomástól, amit a burka is jelképez, majd még a német nőknek is kötelező lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!