Theresa May: A vegyifegyver-használatot nem lehet szó nélkül hagyni

2018. április 11. 18:29

A brit miniszterelnök kijelentette: ki kell deríteni, hogy mi történik a szíriai Dúma városában, ahol az ellenzék állítása szerint vegyi fegyvert vetettek be szombaton.

2018. április 11. 18:29

Theresa May szerint az ismétlődő vegyifegyver-használatot nem lehet szó nélkül hagyni.

A konzervatív párti brit miniszterelnök újságíróknak nyilatkozva szerdán kijelentette: Nagy-Britannia szövetségeseivel együttműködve igyekszik kideríteni, hogy mi történt a Kelet-Gútához tartozó Dúma városában, ahol szíriai ellenzéki szervezetek állítása szerint szombaton vegyi fegyvert vetettek be.

May szerint „a kép gyors ütemben körvonalazódik", és minden jel arra vall, hogy a történtekért a szíriai rezsimet terheli a felelősség. Nagy-Britanniai legszorosabb szövetségeseivel most „a felelősök elszámoltatásán" fog dolgozni, és azon, hogy miként lehet elejét venni a vegyifegyver-használatból eredő jövőbeni humanitárius katasztrófáknak – tette hozzá a brit kormányfő.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tudjukki
2018. április 12. 08:55
Nem ugy kellene, hogy elöbb a bizonyitek, utana a vadaskodas, igy csak ismetlödö sardobalas.
dragstar
2018. április 11. 23:52
Szólok Teréziának,ha essetleg Tóni Blair nem mondta volna Szadam Husseinek is van vegyi fegyvere
Gregorius
2018. április 11. 23:28
Ahogy hallottam klórgázt emlegetnek. Ezt az I.vh-ban tényleg bevetették, de többször visszafújta szél és a gáz halmazállapotú szerekkel inkább leálltak. A klór viszont ismert vegyipari alapanyag (műanyag-PVC, növényvédőszerek etc.), ennek megfelelően elég könnyen hozzáférhető, évente szerintem többmillió tonnát gyártanak belőle a só elektrolizisével. Még a veszélyesebb foszgénnek a felhasználása is elég gyakori az iparban...
Spiler
2018. április 11. 23:09
Mennyivel egyszerűbb az oroszokon rugózni, mint összehozni egy normális brexitet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!