Megkezdődött Radovan Karadžić fellebbviteli tárgyalása Hágában

2018. április 23. 16:41

Megkezdődött a volt boszniai szerb elnök Radovan Karadžić feljebbviteli tárgyalása. A politikus ítélete hatályon kívül helyezését kérte.

2018. április 23. 16:41

Ítélete hatályon kívül helyezését kérte hétfőn kezdődött fellebbviteli tárgyalásán Radovan Karadžić volt boszniai szerb elnök az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusától (MICT), amely megbízatásának lejárta után átvette a hágai Nemzetközi Törvényszék fennmaradó ügyeit. A 72 éves exelnököt az 1992-1995 közötti boszniai háborúban elkövetett népirtás, háborús és emberiesség elleni bűncselekmények miatt 40 év börtönre ítélte 2016 márciusában a volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló törvényszék.

A magát ártatlannak valló Karadžić a felmentését vagy új tárgyalás kiírását kérte a bíróságtól. Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett, életfogytiglani szabadságvesztés kiszabását kérve. A vádhatóság kedden mutatja be az érveit. Az ítélethirdetésre várhatóan év vége felé fog sor kerülni.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lakatos ájfon8 Lacika
2018. április 23. 16:47
Ezóta már Tiborczé is folyna ha máshogy alakul a választás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!