Trumpot rá lehetne venni a párizsi klímaegyezménybe való visszatérésre

2018. január 10. 22:56

Az amerikai elnök szerint egy, a mostaninál korrektebb megállapodás visszacsábíthatná a párizsi klímaegyezménybe Washingtont.

2018. január 10. 22:56

Donald Trump amerikai elnök úgy gondolja, hogy ha a párizsi klímaegyezmény egy, a mostaninál korrektebb változatát sikerül kidolgozni, akkor az visszacsábíthatja Washingtont.

Az amerikai elnök erről az Erna Solberg norvég kormányfővel a Fehér Házban tartott tárgyalásait követő sajtókonferencián beszélt. 

Trump leszögezte: neki nincs gondja a klímaegyezménnyel, de a párizsi megállapodás „rossz megállapodás” volt. Ez az egyezmény „az Egyesült Államokat nagyon tisztességtelenül kezelte” – fogalmazott, majd megerősítette, hogy Washingtont „rá lehet venni a visszatérésre”. 

Donald Trump a sajtóértekezleten kitért arra is, hogy az amerikai-norvég megbeszéléseken arra sürgette Erna Solberget, hogy Oslo tegyen eleget a NATO-szerződésben vállalt kötelezettségeknek, és emelje legalább 2 százalékosra a védelmi kiadásait.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kesztió
2018. január 11. 10:51
Pofonegyszerű. Amerika növelje 10%-kal a széndioxid-kibocsátást, míg az összes többi ország csökkentse 20%-kal. Mivelhogy Amerika számlájára írható a fosszilis üzemagyanyagok elfüstölésének kb. a fele, így simán megvan a az 5%-os csökkenés, ami átütő siker lehetne egy újabb párizsi klímaegyezmény számára.
békalepcse
2018. január 11. 01:36
Ugyan minek, amikor az abban foglaltak semilyen formában nem szolgálják a föld ökoszisztámájának fenntartását, csak a multik világuralmi törekvéseit és a további környezeti károkozásuk eltussolását. Pont a hazug retekklubbon hangzott el; A tengerek, óceánokban úszó szemét mennyisége kétharmada a halak tömegének, ami szemétért senki nem vállalja a felelősséget! Ez önmagában nagyságrenddel nagyobb ügy, mint a cokettő kérdése.
Kanóc
2018. január 11. 00:03
Akkor nem is a klíma diktálja a feltételeket, ezek szerint.
Phötön
2018. január 10. 23:01
Helyes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!