A beismerés csendes forradalma

2017. december 22. 07:57

A folyamat elindult, ha szeretné a nemzetközi ballib közvélemény, ha nem.

2017. december 22. 07:57
Kovács Tibor

„A bajor CSU történelminek is nevezhető kongresszusán fellépett maga Angela Merkel is. A kongresszus több tekintetben áttörést hozott a német politikai kommunikációban. A CSU olyan mondatokkal sokkolt, amilyeneket eddig nem igazán hallhattunk mainstream pártoktól, és amiket a baloldali sajtó eddig simán nácinak minősített. Seehofer és utódja Söder olyan kijelentéseket tett, mint Németország és Bajorország »keresztény, és keresztény is marad«, és aki »nálunk akar élni, annak velünk kell élnie, nem mellettünk vagy ellenünk«. A CSU a sarkára állt, de ők eddig is realistán látták a migráció kérdését, csak nem voltak elég kemények Merkellel.

Az igazi áttörést Merkel szavai jelentették, amiben beismerte, hogy vannak no-go zónák Németországban. Szavai szerint ugyan Bajorországban nincsenek ilyenek, de eközben viszont Németországban vannak ilyen területek, ahová a rendőrség és a tűzoltóság fél bemenni. »Ezt nem akarjuk, ezért teljes határozottsággal harcolni fogunk ellene a rendőrség, a biztonsági szolgálatok és a katonaság segítségével, hogy jól és szívesen éljünk Németországban.«

A nő tehát vallott, ami egy olyan folyamat kezdete, ami forradalmi változásokat hozhat a migrációval szembeni európai politika tekintetében. Merkel ugyanis nemcsak egy politikus, hanem Európa balliberális közvéleményének szellemi és politikai vezetője, akit Obama a szabad világ fáklyavivőjének nevezett távozása után. Az, aki szinte egy személyben volt felelős a migráció európai félrekezeléséért. Amit ő mond, az nemcsak vélemény, hanem a Nyugat mainstream politikája számára iránymutatás, ha ő változik, mindennek változnia kell. Amikor Merkel beismeri a no-go zónák létét és ezekkel szemben kemény, akár a hadsereg bevetésének lehetőségét is felveti, akkor valójában kiüti a balos politika sarokkövét és romba dönti a teljes migránspárti európai politikát. Még ha gyanítom nem is ez a szándéka. Utólagosan érvényteleníti saját, a nemzetközi sajtó és politika korábbi állításait a migráció kezelhetőségével kapcsolatban.

De mi lesz most? Beismerésével ez a folyamat elindult, ha szeretné a nemzetközi ballib közvélemény, ha nem. Hiába hallgatja agyon a tényt, a nő beismerte félrelépését. Merkel ilyet önszántából nem tehet, mert ezzel azt kockáztatja, hogy erkölcsileg lenullázza magát hívei előtt. (Előttünk már rég megtette.) A beismerés kényszer hatására történt.”

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2017. december 22. 09:57
Ez is a vágyvezérelt újságírás egy állatorvosi lova. Nem volt itt semmiféle beismerés, legfeljebb felismerés. Annak a felismerése, hogy túl lett tolva a Willkommen és hogy ilyen sebességű változ(tat)ás mindenképp súlyos konfliktusokkal jár. Az ideológia és a stratégia viszont változatlan és ezekben nem is várható semmiféle irányváltás Merkeltől. Az meg, hogy a CSU a sarkára állt, csakis az egzisztenciális félelem következménye: egyrészt Bajorországban is elég sok helyen talajvízként jött fel az AfD, másfelől viszont (és ez kategóriákkal fontosabb) a müncheni választókerületekben az SPD bőven az országos átlag felett teljesített (példa: https://www.bundeswahlleiter.de/bundestagswahlen/2017/ergebnisse/bund-99/land-9/wahlkreis-217.html), vagyis elég egyértelmű, hogy a bevándoroltatás kinek a malmára hajtja a vizet. Azokat, akiket az AfD-re átszavaztak, még valahogy visszacsábíthatja a CSU, míg az utóbbi kategóriából soha az életben nem fog 10%-nál többet meggyőzni, hogy rá szavazzon.
Kup Lung
2017. december 22. 09:20
Nagyon optimista ez a cikk ! ---- Merkellel vagy akár egy másik kancellárral ami SDP nagykoalíció esetén még (Isten ments) de még rosszabb is lehet számunkra . ----- Tehát hogy a no-go zónák beismerése a CSU gyűlésen könnyebbé teszi a kvóta és az irreális migrációs politika elleni küzdelmet az nem következik egymásból . Az annyit jelent pusztán hogy a CSU-nak is dobott egy kis koncot nehogy most meg ő faroljon ki a koalícióból .
Nannyó
2017. december 22. 08:39
A németek felismerték, hogy valamit nagyon elbaltázott mutti a migráció kezelésében. Szerintem most próbálnak helyrehozni ezt-azt. Sokatmondó, hogy 500 ezer kérelemből 300 ezret elutasítanak. Most folyik a migránsok kiválogatása.
zakar zoltán béla
2017. december 22. 08:22
Hopp-la-la!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!