Pikáns ügy: köztiszteletben megőszült afroamerikai képviselőt vádolnak zaklatással

2017. november 21. 20:13

A 88 éves John Conyers, demokrata párti képviselőt azzal vádolják, hogy közpénzből évtizedeken át utaztatott nőket Washingtonba szexuális kapcsolat céljából, miközben női munkatársait folyamatosan zaklatta.

2017. november 21. 20:13

John Conyers képviselő személyében újabb demokrata párti politikust vádolnak szexuális visszaélésekkel az Egyesült Államokban. A 88 éves politikus a kongresszus egyik legprominensebb afroamerikai képviselője, akiről a BuzzFeed internetes hírportál keddre virradóra hozta nyilvánosságra a szexuális zaklatásról szóló vádakat. A New York-i hírportál közölte: Konyers közpénzből finanszírozta az egyik munkatársnőjének szexuális zaklatás miatt kifizetett kártérítést. 

A BuzzFeed szerint az idős politikus évtizedeken keresztül „ismételten szexuális ajánlatokat tett női munkatársainak, nemi aktusokat szorgalmazott, arra kérte őket, hogy hozzanak neki más nőket, akikkel feltételezhetően szintén szexuális kapcsolatot létesített". 

A demokrata párti politikus, akit 1964-ben választották meg először szövetségi képviselőnek, a BuzzFeed birtokába került dokumentumok szerint rendszeresen kongresszusi anyagi forrásokat használt fel nők Washingtonba utaztatásához. A nőket vagy a lakására, vagy egy szállodába vitette. 

Konyers irodája egyelőre nem reagált a vádakra, a demokraták sem tettek közzé nyilatkozatot, Paul Ryan házelnök viszont közleményt adott ki, amelyben „rendkívül zavarba ejtőnek" nevezte a nyilvánosságra került információkat. 

A Politico című lap kommentárja rámutat: az ügy rendkívül kínos a Demokrata Pártnak, részben mert Conyers afroamerikai, részben pedig mert idős ember. A politikus a képviselőház igazságügyi bizottságának rangidős demokrata párti tagja. Tavaly a kongresszus etikai bizottsága vizsgálatot indított ellene, mert volt kabinetfőnökének, Cynthia Martinnak a munkaviszonya megszűnése után még hat hónapig fizetést folyósíttatott. Konyers feleségét, Monicát 2009-ben 37 hónapi börtönbüntetésre ítélték, mert a detroiti városi tanács elnökeként kenőpénzeket fogadott el. 

A zaklatási ügyek között kedden a CBS televízió bejelentette: nem csupán felfüggeszti, hanem ki is rúgja korábbi munkatársát, a 75 éves Charlie Rose-t, akit hétfőn nyolc nő vádolt meg szexuális zaklatással. A veterán újságíró részben el is ismerte a vádakat.

(MTI)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Haka Pc
2017. november 22. 08:06
Csak ismételni tudom magam: Zabáljátok csak meg egymást! :)
annamanna
2017. november 22. 01:45
"a nyilvánosságban egyre több hang jelenik meg, amely a Demokrata Párt egyik volt sztárját, Bill Clinton volt elnököt teszi felelőssé azon társadalmi hangulat kialakulásáért, amelyben hallgatólagosan ugyan, de elfogadott lett a szexuális zaklatás. David Brooks, a The New York Times publicistája a múlt héten a PBS közszolgálati televíziónak adott interjújában hosszasan fejtegette: "a Bill Clinton viselkedése iránt tanúsított türelem jelentősen hozzájárult azon társadalmi környezet megteremtéséhez, amelyben a szexuális zaklatás engedélyezett lett". Az interjú pikantériája egyébként, hogy az interjú készítője az a Charlie Rose volt, akit szexuális zaklatások vádjai miatt hétfőn függesztettek fel három televíziós csatornánál is." https://www.vajma.info/cikk/tukor/7400/Az-amerikai-politika-es-a-szexualis-zaklatasok.html Ezzel inkább Hillary Clintont kellett volna vádolni, mert ő nézte el a férje kicsapongásait. Bezzeg másokkal nem bánik ilyen kesztyűs kézzel: https://www.youtube.com/watch?v=26-VzfBZg1w
Kanóc
2017. november 21. 23:34
Vádolom a sajtót zaklatással. Húzzatok a picsába!
Dénia
2017. november 21. 22:05
Hiba csúszott a gépezetbe, ez a bácsi nem fehér.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!