Várhatóan nem szigorítják a fegyvertartást Amerikában

2017. október 03. 09:38

A Las Vegas-i mészárlás után sem lehet áttörésre számítani a fegyvertartás korlátozásában – mondta el az M1 keddi műsorában Ugrósdy Márton. A Külügyi és Külgazdasági Intézet stratégiai igazgatóhelyettese szerint célszerű lenne, ha már a fegyverhez jutás esetében szigorúbb szabályokat vezetnének be.

2017. október 03. 09:38

Várhatóan fellángol a fegyvertartás korlátozásáról szóló vita a Las Vegas-i tömegmészárlás után, de most sem lehet áttörésre számítani ebben a kérdésben – mondta a Külügyi és Külgazdasági Intézet stratégiai igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatorna keddi műsorában. Ugrósdy Márton hozzátette: hosszú távon hasznos lenne a fegyvertartás korlátozása, az Egyesült Államokban ugyanis az a szóbeszéd, hogy több fegyver van otthon az embereknél, mint ahány lakosa van az országnak. Ezzel nyilván kezdeni kellene valamit, de mivel a fegyver birtoklásának jogát az alkotmány második kiegészítése rögzíti, ezért nehéz felvállalnia a politikusoknak a korlátozást.

Összehasonlításképp rámutatott: nem véletlen, hogy Kanadában nincs annyi erőszakos halál, mint az Egyesült Államokban. Kanadában csak a vadászathoz, illetve a fegyveres erők kötelékében lehet fegyverhez jutni. A szakértő szerint célszerű lenne, ha már a fegyverhez jutásnál korlátozásokat vezetnének be. Megjegyezte azonban, hogy mivel a nemzeti fegyverszövetség 6 millió dollárt fizetett Donald Trump kampányába, ezek után „furcsa lenne, ha az elnök betiltaná a fegyverviselést”.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinátor
2017. október 03. 09:49
hogyan lehet súlyos fegyvereket bevinni egy szállodába észrevétlenül? ... csak páncélököl és légelhárító rakéta nem volt ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!