Mesterséges spermákat fejlesztenek izraeli tudósok

2017. október 18. 21:00

Nem lenne szükség természetes spermára a megtermékenyítéshez a technológiával.

2017. október 18. 21:00

 

A mesterséges spermium használatával egy nő maga is meg tudná termékenyíteni petesejtjeit. Ezáltal az azonos nemű női párok olyan utódokat tudnának „nemzeni”, melyek mindkét nő genetikai adatait tartalmazzák – írja a The Jerusalem Post.

Dr. Valentin Shabatajev, a kórház urulógiai osztályáról és Dr. Raanan Tal a neuro-urulógiai osztályról elmagyarázta, hogy a spermiumok hiánya az ejakulációban komoly kihívás elé állítja a szakembereket. Eközben a donorsperma használata lehetővé teszi a gyermeknemzést azon párok számára is, ahol a férfinek nincsen spermája. 

„Ezen kutatás eredményei a belátható jövőben ki fognak rajzolódni, a mesterséges spermiumokkal azonnali megoldást kínálva a párok azon vágyára, hogy genetikailag is rokon, egészséges újszülötteket hozhassanak világra” – ecsetelték a kutatás eredményeit az orvosok.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jóember
2017. október 23. 15:50
"a mesterséges spermiumokkal ........... genetikailag is rokon, egészséges újszülötteket hozhassanak világra” Ez azt jelenti, hogy ez után minden zsidó egyforma lesz, így könnyű lesz felismerni őket. Valami olyasféle ez, mint a robotzsidó, csak ez igazi. https://www.youtube.com/watch?v=aJqcPkB_A7Q Majd meglátjuk hogy alakul. Én lehet, hogy veszek majd egyet,
GV0917
2017. október 20. 20:40
Mi lesz a DNS-sel? Nagyüzemileg egy megyényi tömeget lehetne három dimenziós interneten másolni. Most kérdés, hogy melyiket? Pici pisze nózi, kék szem, szeplős fehér bőr-avagy Longa naso-85°-os szögben , bronzos bőr, fekete haj. De miért nincsenek vegetatív szaporodást produkáló egyedek? Mindjárt kevesebb az örökös......
korona
2017. október 20. 10:40
Be fog következni. Állandóan háborúskodó férfiak helyett békés nők lakják magd a Földet.
áfonya
2017. október 20. 09:11
Gyilkoló robotokat gyártanak ,,ki lesz az a marha nő aki a terhességet kihordja , embrió 3 hónapnál tovább anyaméh nélkül mesterséges körülmények közt nem marad életben .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!