A vidéki Amerika jelképét támadták meg Las Vegasban

2017. október 03. 09:04

A countryzene főképp a déli államokban népszerű, egyik kedvelt témája a szabad fegyvertartás.

2017. október 03. 09:04

Habár még nem ismerjük az indítékait, a Las Vegas-i countryfesztivál megtámadásával Stephen Paddock a hagyományos amerikai kultúra egyik jelképét vette célba – írja a 20minutes.fr. A cikk rámutat: a countryzene egyik kedvelt témája éppen a szabad fegyvertartás.

A mészárlás vasárnap este a Route 91 nevű countryfesztiválon, a műfaj sztárjának számító Jason Aldean koncertje alatt következett be. Aldean dalaiban a munkásosztály problémáit és érzelmeit énekli meg. Fly Over States című dalában azokat az embereket írja le, aki New Yorkból Los Angelesbe repülnek elsőosztályon, a vidékről azonban nem tudnak semmit. Aldean tavaly a Rolling Stone Country-nak adott interjújában kijelentette, hogy Donald Trump úgy bekerülni a Fehér Házba , hogy azokat az átlagos embereket szólította meg, akik dolgoznak, és csak egy normális életet akarnak a családjuknak, ám úgy érzik, hogy elfelejtették őket.

Tanulmányok szerint a country műfaj hallgatóinak több mint 90 százaléka fehér, jellemzően a déli államokban élnek. A countrykoncertek látogatói átlagosan negyvenöt évesek.

A műfaj egyik kedvelt témája a szabad fegyvertartás, melyhez a falusi Amerika rendkívüli módon ragaszkodik, és elutasít minden szigorúbb szabályozást. Justin Moore 2011-es, Outlaws Like Me című dalában így foglalja össze a problémát: „Egyesek el akarják venni tőlünk (a fegyvereket), / miért nem inkább a crackárusokat keresitek meg?” Blake Shelton, a country egyik legnagyobb sztárja pedig néhány éve feldolgozta Aaron Lewist Granddaddy's Gun című szerzeményét, mely a nemzedékről nemzedékre átörökített fegyvereket énekli meg érzelmesen. Mindkét zenész értetlenségének és részvétének adott hangot a támadás után. Miranda Lambert énekesnő, aki olyan dalokkal vált népszerűvé, mint a Time to Get a Gun (Ideje fegyvert szerezni) vagy a Gunpowder and Lead (Puskapor és ólom), egy törött szívet ábrázoló emojival fejezte ki gyászát.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enmar
2017. október 03. 16:08
"A vidéki Amerika jelképét támadták meg Las Vegasban" Hogy mit támadtak meg hol? Eddig azt hittem lasvegas egy pénznyelő álvilág gyermeteg lelkeknek. A vidéki Amerika meg az ami.
noMores
2017. október 03. 12:39
Vajon hány ezer ártatlan felnőttnek és gyereknek kell még meghalnia, mire betiltják a legális fegyverviselést abban az országban? A helyes válasz: az összesnek. Ugyanis a fegyverlobbi annyira erős, hogy lenyomhatatlan.
aleb19
2017. október 03. 11:38
how ironic
Autofocus
2017. október 03. 11:24
Nekem valami azt súgja hogy nem csak a redneckek ragaszkodnak a csúzlijaikhoz hanem a városi négerek is a flintáikhoz. Szóval elég erőltetett ez a belemagyarázás. Persze, értjük, megint mindenről a konzi fehérek tehetnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!