Spanyolország távozásra szólította fel Észak-Korea madridi nagykövetét

2017. szeptember 19. 08:03

Távozzon Spanyolországból Észak-Korea madridi nagykövete – mondta Alfonso Dastis, Spanyolország külügyminisztere hétfőn.

2017. szeptember 19. 08:03

Spanyolország felszólította Észak-Korea madridi nagykövetét, hogy a hónap végéig távozzon az országból – közölte Alfonso Dastis, spanyol külügyminiszter hétfőn New Yorkban, ahol az ENSZ Közgyűlésén vesz részt.

A tárcavezető a döntést az Észak-Korea által végrehajtott kísérleti atomrobbantással és a ballisztikusrakéta-kísérletekkel indokolta.

Mint mondta, a spanyol kormány szükségesnek tartotta meghozni ezt a döntést, mert a kísérletek „fenyegetéssorozatot jelentenek a békére és a nemzetközi biztonságra”.

A spanyol külügyminisztérium korábban többször is figyelmeztette a nagykövetet és az észak-koreai hatóságokat, augusztus 31-én pedig közölték velük, hogy a madridi külképviseleten szolgálatot teljesítő három diplomata közül egyet haza kell küldeniük.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NSVLiit
2017. szeptember 19. 22:29
A gyarmat örömet akar okozni a főnöknek...
Csigorin
2017. szeptember 19. 12:13
De igy kinek fogjak atadni az ujabb es ujabb tiltakozo memorandumokat? Azokat amikre Rakosi elvtars azt mondta anno: lesz a kulugyben egy polc ahova ezeket az amerikai tiltakozo memorandumokat feltesszuk, ott fognak porosodni mig a vilag es meg ket nap.
Csigorin
2017. szeptember 19. 12:12
Nebazz, ott meg volt nagykovetseguk ?
balbako_
2017. szeptember 19. 09:15
Majd kapnak a magyar ellenzéktől, hogy túlreagálnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!