Betiltották a WhatsAppot Kínában

2017. szeptember 26. 12:15

Vélhetőleg a Kommunista Párt következő havi nagygyűlése miatt.

2017. szeptember 26. 12:15

Teljesen betiltották a WhatsApp programot Kína területén a Kommunista Párt nagygyűlése előtt – adta hírül a BBC. Ezt megelőzően a WhatsApp volt az utolsó olyan Facebook program, amit a keleti országban használni lehetett.

A tiltás mögött az állhat, hogy az applikációt használók közötti kommunikáció titkosított; vagyis csak a beszélgető felek láthatják az üzenetek tartalmát. A BBC szerint Kína vezetése eddig sem volt túl toleráns az olyan platformokkal, ahol propagandatevékenységet folytathattak a polgárok. Más források szerint a teljes tiltás oka a közelgő, október 18-i kínai nagygyűlés. Ezen az ötvenévente megrendezésre kerülő összejövetelen választja meg a Kommunista Párt következő elnökét.  

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bástyaelvtárs
2017. szeptember 27. 17:42
az oroszok jövőre a facebook-ot tiltják le. Ilyenek ezek a keleti nagy "demokráciák"
Volo
2017. szeptember 27. 15:43
Ez van. Ők más utat járnak. Azt mutatja, nem az európai liberális felfogás, az egyedüli a világban, amelyben, egyre jobban élnek az emberek, ugyanolyan cenzúrázással,mint Európa nyugati országaiban.
sersem4
2017. szeptember 26. 13:17
Megnehezítik a CIA felforgató tevékenységét. Nem akarnak egy "Sárga őszt" pár százezer felbujtott ferdeszeművel az utcákon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!