Terror: Trump Pershing tábornokra hivatkozik

2017. augusztus 18. 10:38

Donald Trump újra a Twitteren borzolta a kedélyeket – az elnök Pershing tábornok terrorista-ellenes tevékenységére utalt.

2017. augusztus 18. 10:38

„Tanulmányozzátok, mit tett Pershing tábornok a terroristákkal, amikor elkapta őket! Nem volt több radikális iszlamista terror 35 évig” – ezt írta a Twitteren Donald Trump amerikai elnök a barcelonai terrortámadást követően.

Trump a poszttal az amerikai tábornok kivégzési módszereire utalt. Pershing tábornokról az Index szerint az a legenda terjedt el, hogy az első világháborúban a Fülöp-szigeteken elfogott iszlamistákkal megásatta saját sírjukat, majd disznóvérbe mártott puskagolyókkal lövette agyon őket. Az elbeszélések szerint az iszlamisták földi maradványait disznóbőrbe csavartatta, valamint egyéb sertésmaradványokat szóratott a holttestekre. 

Mindez azért számít roppant kegyetlen és megalázó kivégzési módszernek, mert a muszlimok egész életükben különös gonddal kerülik a sertés bármelyik testrészével való érintkezést. Az iszlám szerint ugyanis, ha a haláluk előtt sertéssel érintkeznek, akkor nem a paradicsomba jutnak, hanem a muzulmán pokolba.

Trump bejegyzése alatt többen felháborodtak a poszt miatt, valamint megjegyezték azt is, hogy Pershing tábornok története csak mítosz, és valójában meg sem történt. Fontos hozzátenni, hogy a történészek egy része is vitatja a tábornokról szóló história hitelességét.

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2017. augusztus 18. 11:47
Hajrá, Trumpi! Tebenned bíztunk elejtől fogva. Sajnos választhatunk: vagy pucsítunk a fehér embert elpusztító liberál-arab koalíciónak, vagy egyszer s mindenkorra helyre tesszük őket és magunkat is. Éljen a szupremácia!
Nobozmeg
2017. augusztus 18. 11:14
végre egy értelmes twitter-bejegyzés ;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!