Lee tábornok miatt helyeztek át egy sportriportert Charlottesville-ből

2017. augusztus 23. 18:33

Névazonosság miatt nem közvetíthet Charlottesville-ből Robert Lee, az ESPN sportriportere.

2017. augusztus 23. 18:33

A Sports Illustrated írta meg, hogy Robert Lee, az ESPN sportriportere Charlottesville-ben tudósított volna két amerikaifoci-csapat szezonnyitó meccséről.

Az indok, amiért szegény Lee-nek mégis ki kell hagynia a közvetítést, egészen hihetetlen: 

A sportriporter neve egyezik a Konföderáció híres tábornokáéval Robert E. Lee-vel.

Az ESPN az ügyről a következő közleményt adta ki: „Roberttel közösen hoztuk meg a döntést, hogy a Charlottesville-i tragédia miatt áthelyezzük egy másik közvetítéshez –egyszerűen a névazonossága miatt. Már csak azt is szégyenletesnek tartjuk, hogy ez a téma egyáltalán felmerülhet – ezért elnézést kérünk, de jelenleg ez mindegyik fél számára megfelelő megoldást jelent.”

A riporter elmondta, nem a csatorna kényszerítette bele a váltásba, ő maga döntött úgy, hogy inkább egy másik játékot kéne közvetítenie a jelenlegi helyzetben.

A döntés mögött álló háttérsztoriról már mi is rengeteget írtunk: augusztus 12-én nacionalisták egy csapata tartott fáklyásmenetet Lee tábornok szobra előtt. Ezután egy autó hajtott a megmozdulás ellen tüntetők csoportja közé, egy nő életét követelve.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TAVIROZSA
2017. augusztus 27. 15:13
Mikorra várható. hogy indexre kerül az Elfújta a szél c. könyv és film ? ? :D :D
Akitlosz
2017. augusztus 24. 02:05
"Lee tábornok miatt helyeztek át egy sportriportert Charlottesville-ből." Ez nem igaz. Lee tábornok már régóta halott nem is tud az esetről, nemhogy tehetne erről bármit is.
zakar zoltán béla
2017. augusztus 23. 21:26
PöCe demokáré!
Silcon
2017. augusztus 23. 21:06
Áll-e még az ősz Peterdi izé, Bruce Lee szobra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!