Az Egyesült Államoknak minden szövetséges fontos

2017. augusztus 02. 10:45

Mike Pence szerint az Egyesült Államoknak nincsenek kis vagy nagy szövetségesei, számára minden szövetséges ország egyformán fontos. Az amerikai alelnök szerdán Montenegróban a nyugat-balkáni ország vezetőivel tárgyal.

2017. augusztus 02. 10:45

A NATO-ban vannak ugyan kicsi és nagy tagországok, ám az Egyesült Államoknak nincsenek kis vagy nagy szövetségesei, minden szövetséges ország egyformán fontos számára – jelentette ki Mike Pence amerikai alelnök szerdán Podgoricában, ahol a nyugat-balkáni ország vezetőivel tárgyal.

Montenegró idén júniusban vált az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének teljes jogú tagjává, amit az amerikai alelnök történelmi eseménynek nevezett, hiszen a kis Adria-parti állam alig tíz éve vált független országgá. Dusko Markovic montenegrói miniszterelnök a Mike Pence-szel folytatott megbeszélését követő sajtótájékoztatón kiemelte: Podgorica a sorsát azokhoz az értékekhez kötötte, amelyeket a NATO képvisel és véd, az Egyesült Államokkal fenntartott stratégiai partnerség pedig éppen a NATO-tagságban teljesedett ki.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2017. augusztus 02. 13:54
Arról volt szó, hogy rendezitek a viszonyt Oroszországgal! Erre itt vannak a szankciók... Szánalmas bohócok, nyomorult kesztyűs bábok vagytok. Te is, meg az ecsetfejű is. Pont.
Mich
2017. augusztus 02. 12:47
Stabilitás kellene - nem hidegháború!
Tiszafa
2017. augusztus 02. 11:43
Ők még elhiszik.
balbako_
2017. augusztus 02. 11:23
Miután az ő bábkormányuk került hatalomra? Jó duma!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!