Migrációs helyzet: készenlétben van az osztrák hadsereg

2017. július 04. 14:01

Hétszázötven katona áll készenlétben, hogy az Olaszországból érkező illegális bevándorlók hadát feltartóztassák az osztrák határon.

2017. július 04. 14:01

Hans Peter Doskozil, osztrák védelmi miniszter a Kronen Zeitungnak adott interjújában jelentette be: Ausztria készen áll bevetni a hadseregét, ha az Olaszországba özönlő menekültek az osztrák határ felé indulnának – írta a BBC. A miniszter közölte, négy felszerelt Pandur katonai szállító már elindult a Brenner-hágóhoz, további 750 katona  pedig készenlétben áll. 

Doskozil kiemelte, a katonai beavatkozás „elengedhetetlen lesz, ha a menekültek Olaszországba való áramlása folytatódik”. A tiroli Brenner-hágónál állnának fel a katonai egységek a határ védelmére. 

Jelenleg csak Magyarország felé nem tartják az osztrákok az Unió nyílt határainak sztenderdjeit, azonban készek a tiroli átkelő ellenőrzésére is, ha az olasz helyzet tovább fokozódik. Az év első felében mintegy 85 000 menekült érkezett a Földközi-tengeren át Olaszországba, így Ausztria határvédelme is egyre inkább az „itáliai frontra” fókuszál. 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
álmomban két macska voltam
2017. július 04. 23:30
A kikötőbe nem, de a strandolók között kiveti a partra a tenger a halottakat.
zakar zoltán béla
2017. július 04. 20:52
Lő Nin az Alpokban?
Rugo
2017. július 04. 18:47
Elmentek ti a picsába, szájhősök! Amire a sajtóban megjelent, hogy készenlétben a Wehrmacht, ők már Párizs utcáin korzóztak.
Dénia
2017. július 04. 18:10
Na, akkor most már a fél világ sajtója, de főleg a nyugat-európai tele lesz vele, hogy mekkora nácik már ezek az osztrákok, meg az olaszok is. Ja, hogy nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!