A pénz forgatja a világot

2017. július 07. 12:57

George Soros kezében egészen másként dolgozik a pénz.

2017. július 07. 12:57
Ludwig Emil

„Vannak olyan igazi, tisztességes és becsületes üzletemberek korunk pénzvilágában, akik nem azért élnek, hogy harácsoljanak és másokat meglopjanak. Vegyük például a világ ez idő szerint leggazdagabb emberét, Bill Gatest, minden idők leggazdagabb polgárát, aki fiatalemberként egy garázsban megalkotta a mikroszámítógép-ipar világformáló találmányait: az MS-DOS és a Microsoft Windows szoftvereket. Közzétett vagyonát 72 milliárd dollárra becsülték 2013-ban, ami azóta bizonyosan tovább növekedett. A 61 éves világnábob Seattle-ben született, ott él most is a feleségével, két leány- és egy fiúgyerekük van. Bill (William) angol, német és skót–ír ősöktől származik, protestáns vallású, fiatal korában cserkész volt. A Harvardon szerzett diplomát, 2000-ben hozta létre alapítványát a feleségével, amellyel jótékonysági szervezeteket, iskolákat, a Harvard Egyetem számítástechnikai tanszékét, szegény sorsú és beteg gyermekeket, lakhatási programokat, orvosi célú kutatásokat támogat. Internetes forrás szerint 2012-ig összesen 28 milliárd dollárt fordított a közjó javára.

A pénz, ha jó kézben van, és jó helyre kerül, megkönnyíti a világ jó irányba történő forgását.

Egy másik, jól ismert nevű, dúsgazdag amerikai, George Soros kezében egészen másként dolgozik a pénz. Magyar nevén Soros György az Egyesült Államok rangsorában a 17., a világranglistán a 29. helyet foglalja el 23 milliárd dolláros vagyonával. Soros 1930-ban született Pesten Schvartz György néven, amelyet a szülei 1936-ban változtattak Sorosra. Jó sorsa 1947-ben Angliába vezette, onnan 1956-ban Amerikába költözött át, azóta is ott él. Kitűnő üzleti érzéke és a pénzügyekhez való szimata révén gazdagodott meg, és lett belőle az egyik legismertebb tőzsdei spekuláns. Vannak olyan igazi, tisztességes és becsületes üzletemberek korunk pénzvilágában, akik nem azért élnek, hogy harácsoljanak és másokat meglopjanak. Vegyük például a világ ez idő szerint leggazdagabb emberét, Bill Gatest, minden idők leggazdagabb polgárát, aki fiatalemberként egy garázsban megalkotta a mikroszámítógép-ipar világformáló találmányait: az MS-DOS és a Microsoft Windows szoftvereket. Közzétett vagyonát 72 milliárd dollárra becsülték 2013-ban, ami azóta bizonyosan tovább növekedett. A 61 éves világnábob Seattle-ben született, ott él most is a feleségével, két leány- és egy fiúgyerekük van. Bill (William) angol, német és skót–ír ősöktől származik, protestáns vallású, fiatal korában cserkész volt. A Harvardon szerzett diplomát, 2000-ben hozta létre alapítványát a feleségével, amellyel jótékonysági szervezeteket, iskolákat, a Harvard Egyetem számítástechnikai tanszékét, szegény sorsú és beteg gyermekeket, lakhatási programokat, orvosi célú kutatásokat támogat. Internetes forrás szerint 2012-ig összesen 28 milliárd dollárt fordított a közjó javára. A pénz, ha jó kézben van, és jó helyre kerül, megkönnyíti a világ jó irányba történő forgását. Egy másik, jól ismert nevű, dúsgazdag amerikai, George Soros kezében egészen másként dolgozik a pénz. Magyar nevén Soros György az Egyesült Államok rangsorában a 17., a világranglistán a 29. helyet foglalja el 23 milliárd dolláros vagyonával. Soros 1930-ban született Pesten Schvartz György néven, amelyet a szülei 1936-ban változtattak Sorosra. Jó sorsa 1947-ben Angliába vezette, onnan 1956-ban Amerikába költözött át, azóta is ott él. Kitűnő üzleti érzéke és a pénzügyekhez való szimata révén gazdagodott meg, és lett belőle az egyik legismertebb tőzsdei spekuláns.”

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kozmosz
2017. július 07. 21:51
"Schvartz György" Nem. Hanem Schwartz. Ennyit tudhatnának a Magyar Hírlapnál is.
BőröndÖdön
2017. július 07. 16:19
A pénztáros Lőrinc lassan órákat ad a Gyuri bácsinak...
pakura_mester
2017. július 07. 16:06
Én azért Bill (Willam) Gates mellett megemlítettem volna Mészáros (Stróman) Lőrincet is mint a sikeres és tisztességes vállalkozó mintapéldányát.
2017. július 07. 15:39
A vagyon felelősséggel jár, ezt a tisztességes gazdagok tudják, de akik mások kizsákmányolásával, átverésével tollasodtak meg, azok sajnos egészen más kategóriát képviselnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!