Ausztria felkészült az újabb menekülthullámokra

2017. július 06. 12:01

Bár most nem szükséges időszakos ellenőrzés, Ausztria felkészült az osztrák-olasz határ ellenőrzésére.

2017. július 06. 12:01

Ha újra a 2015-ös menekültválsághoz hasonló helyzet alakulna ki az osztrák-olasz határon, Ausztria már felkészült – olvasható Christian Kern kancellár nyilatkozata az Euronewson.

Szeretném hangsúlyozni, hogy az olasz hatóságokkal jó az együttműködés. A határátlépéseket kézben tartjuk, de természetesen felkészültnek kell lennünk. A vészforgatókönyvet a védelmi minisztérium dolgozza ki. Ismét kiemelném, hogy még egyszer nem fordulhat elő az, ami 2015-ben, amikor menekültek minden ellenőrzés nélkül átléphették határainkat. Azt is szeretném megerősíteni, hogy a Brenner-hágóra nem küldtük ki a hadsereg alakulatait” – mondta a kancellár. A Brenner-hágó határirányítási rendszere már a tavalyi évben elkészült, de a hatért egyelőre nem ellenőrzik. 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edvind johnsson2.0
2017. július 06. 12:42
Ezek szerint elkészültek a kapucskák szárnyacskákkal. Megnyugodhatunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!