Fehér Ház: A szíriai elnök újabb vegyifegyver-támadásra készülhet

2017. június 27. 07:36

Nyilatkozatban fenyegette meg a Fehér Ház a szíriai elnököt, mert amerikai információk szerint újabb vegyifegyver-támadásra készülhet.

2017. június 27. 07:36

Sean Spicer, a nyilatkozatot aláíró szóvívő közölte: az Egyesült Államoknak információi vannak arról, hogy a szíriai kormány valószínűsíthetően vegyifegyver-támadást készít elő, ha ezt megteszi, azért mind Bassár el-Aszad elnök, mind a szíriai hadsereg „nagy árat fizet majd”. Spicer leszögezte: az Egyesült Államok „beazonosította az Aszad-rezsim előkészületeit egy újabb vegyifegyver-támadásra, amely civilek, köztük ártatlan gyermekek tömeges lemészárlásához vezetne”.

Spicer emlékeztetett arra, hogy az előkészületek hasonlatosak az április 4-én elkövetett mérgesgáz-támadás előtt észlelt lépésekhez.
A Közép-Szíriában, egy kormányellenes lázadók kezén lévő körzetben elkövetett április eleji támadásban több mint hetven civil vesztette életét. Válaszul, Donald Trump elnök parancsára amerikai csapást mértek egy szíriai légibázisra. Szíria ugyanakkor cáfolta, hogy köze lett volna a mérgesgáz bevetéséhez.

„Ahogyan korábban is kinyilvánítottuk: az Egyesült Államok azért van Szíriában, hogy megszabadítsa az Iszlám Államtól Irakot és Szíriát. Amennyiben azonban Aszad újabb tömeggyilkossággal végződő támadást hajt végre vegyi fegyverekkel, ő és a hadserege nagy árat fizet majd ezért” – szögezte le a Fehér Ház nyilatkozatában Sean Spicer.

(MTI)

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. június 27. 17:50
Állítólag 24-én az orosz légvédelem a tartuszi légibázisról S-300-as föld levegő rakétával lelőtt egy amerikai felderítő drónt, amit a Gerogre Bush anyahajóról indítottak. Nem ám ilyen pici játékdrónt, hanem több százmillió dollárosat! Ha az oroszok nem védik meg a szíriai légteret és haderőt minden ellenségtől - az izraeli légierő szíriai járműveket tankoakt bombázott, véletlenül éppen akkor, amikor az al-Kaidás al-Nuszra frontosok támadtak - akkor Szíria nem győzhet, maximum nem veszít túl gyorsan.
Szívemből magyar
2017. június 27. 12:38
Miért készülne vegyifegyver támadásra? Csak ellenérvet lehetne felsorolni. Az Usa ma a legagresszívebb és legálszentebb, legképmutatóbb állam a világon.
Bodor Zoltán
2017. június 27. 11:24
Mit is jelent ez a hír? Lefordítom magyarra: Az SAA jelentős sikereket ér el mind az Iszlám Állam, mint a mérsékelt (lefejezők) erők ellen, amit a jenkik nem tűrhetnek. Izrael gépei már lövik a szíriai kormányerőket, az amcsik is hetente bombázzák őket, de nagyobb erőt akarnak bevetni.
Kanóc
2017. június 27. 10:32
Ha ez nem maffiakormány, akkor mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!