A NASA kiválasztotta a Mars-asztronautáit

2017. június 08. 07:13

Kiválasztotta a NASA azt a hét férfit és öt nőt, akik közül a nagyon kemény és évekig tartó kiképzés után várhatóan kikerülnek a Marsra lépő első űrhajósok.

2017. június 08. 07:13

Az amerikai Országos Repülésügyi és Űrhajózási Hivatal (NASA) bejelentette: kiválasztotta azokat az asztronautákat, akiket a tervezett Mars-utazásra készítenek fel.

A texasi Houstonban, a NASA központjában szerdán ünnepélyes ceremóniával mutatták be azt a hét férfit és öt nőt, akik közül a nagyon kemény és évekig tartó kiképzés után várhatóan kikerülnek a Marsra lépő első űrhajósok is. Több mint 18 ezren – köztük orvosok, mérnökök, geológusok –nyújtották be jelentkezésüket, s közülük választották ki a kiképzésre alkalmas űrhajósjelölteket.

A jelölteknek kétéves intenzív kiképzésen kell részt venniük, hogy egyáltalán utazásra alkalmasnak minősítsék őket, és csatlakozhassanak az űrhajósok jelenleg mintegy negyvenfős aktív csapatához.

(MTI)

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. június 08. 20:19
"az űrhajósok jelenleg mintegy negyvenfős aktív csapatához." Aktívak? Hol? Mikor?
Akitlosz
2017. június 08. 20:17
"A NASA kiválasztotta a Mars-asztronautáit" Minek? Amire a Marsa asztronauták kellenek, addigra ezek a kiválasztottak már úgyis halottak vagy túl öregek lesznek. Ugyan mivel mennének a Marsra? Ehhez szükséges űrhajójuk sincsen.
Burmin
2017. június 08. 16:42
Ez a NASA programja amit kb. 2035-re terveznek. Ha jól tudom a tervek szerint a világűrben építik fel azt az űrhajót, amely aztán elindul a küldetésre. Az út legalább oda vissza másfél év és ez is csak akkor ha a megfelelő időben indítanak amikor a Mars legközelebb jár a Földhöz. Azt is elképzelhetőnek tartom hogy egy csomó anyagot emberes misszió nélkül egy bizonyos pontba eljuttatnak hogy amikor a leszállás megtörténik ezeket az anyagokat használhassák a későbbiekben. Istenem ha ezt megérném, azt gondolom már nem hiába születtem e világra !!! A Holdra szállást láttam Kékes televíziónkon 1969-ben, 12 éves voltam...
Huttinger egy mocsok gyáva besúgó
2017. június 08. 11:14
Oda? Nem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!