Női kvótát vezetne be az RMDSZ

2017. május 12. 21:15

Winkler Gyula, az RMDSZ EP-képviselője arról beszélt, hogy az RMDSZ szombati ülésén bevezetné alapszabályzatába a női képviseleti normát.

2017. május 12. 21:15

„Ha a mentalitásváltás szükségességéről beszélünk, akkor az egyenrangú partnerség a megoldás. De ez csak akkor valósul meg, ha a politikában, az intézményekben, a közéletben a nő valóban a férfi egyenrangú partnere” – nyilatkozta Winkler Gyula az RMDSZ EP-képviselője dévai sajtótájékoztatóján csütörtökön.

A politikus arról is beszélt, hogy ő ugyan nem híve a kötelező normáknak, hiszen azok kontraszelekciók vonnak maguk után, mégis támogatja a női képviseleti kvóta bevezetését az RMDSZ testületeiben. Egy olyan javaslatot vitatni is fog a párt szombati ülésén, amely alapszabályba tenné, hogy 15 százalékban a Nőszervezet delegáljon tagokat a Szövetség megyei és országos testületeibe – tudósít az Agerpres.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rivulus
2017. május 13. 12:03
Inkább a kisebbség védelem kellene,hogy a fô gond legyen. Az igazság az,hogy az Rmdsz egy nagy semmi.Meg van a neve, hogy képviselete van az erdélyi magyarságnak,ennek hasznát a román állam élvezi is nemzetközi(liberális)szinten,a gyakorlatban viszont lásd a magyar iskolák ügyét és nemcsak.Beszélges egy erdélyi magyarral,majd elmondja mert benne él a fene nagy sem- miben mit az Rmdsz harcolt illetve prédált el.A FIDESZ-nek örven- denek és Orbának mert igy legalább papírjuk van arról,hogy a magyar nemzet tagjai.
Nobozmeg
2017. május 13. 11:31
román-kvóta is lesz? barmok
Gombóc XVI. Artúr
2017. május 13. 10:22
Természetesen több nő kell a politikába is, de a kvóta mindig korlátozást is jelent, tehát az nagyon rossz megoldás. Az még nem jutott az eszükbe, hogy maguktól és ne előírások alapján vonjanak be több nőt????
Akitlosz
2017. május 13. 03:55
Buta bolsevikok, vagy sötétzöldek. Nagyon rossz ötlet, hogy bármilyen munkára nem a képességük alapján kerülnek emberek, hanem a nemük alapján. Ez a kvótázás csökkenti a képviselők minőségét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!