Donald Trump tényleg kiléptetheti az USA-t a párizsi klímaegyezményből

2017. május 31. 18:39

Az amerikai elnök úgy döntött, hogy az USA kivonul a párizsi klímaegyezményből – számolt be fehér házi forrásokra hivatkozva az AP és a Fox New. Donald Trump azonban a Twitteren azt írta: a következő napokban fogja tudatni a végleges döntését.

2017. május 31. 18:39

Donald Trump meghozta a döntést: az USA kivonul a párizsi klímaegyezményből – írja a BBC az AP és a Fox new fehér házi forrásaira hivatkozva. A hírt egyelőre nem erősítették meg, Trump a Twitteren az írta, hogy a következő napokban fogja bejelenteni a végleges döntését.

Az amerikai elnök már a kampányban is hangoztatta, hogy kilépne a párizsi klímaegyezményből, mert a globális felmelegedés csak egy átverés. A témával foglalkozó rész a kinevezése után el is tűnt a Fehér Ház oldaláról.

Májusban, a G7-csoport csúcstalálkozóján sem erősítette meg az elköteleződését a 2015-ös klímamegállapodás végrehajtása mellett. Akkor azt mondta: gondolkozik a dolgon, s csak később fog dönteni.

Ha Donald Trump valóban az egyezményből való távozás mellett köteleződne el, akkor a teljes formális kilépés három évig tartana.

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabor7th
2017. június 01. 11:52
Nagyon rászálltak erre az emberre. Pedig már Izraelbe is járt.
Sulammit
2017. június 01. 10:08
Azért nem árt egy kis bölcsesség ebben a kilépjek, vagy ne lépjek témában Donald. Ha kilépsz az azt jelenti, hogy Amerika újfent nem vállal semmiféle felelősséget a környezetkárosítása terén. Csak elvesz, kiszipolyoz, ahelyett, hogy megőrizne, védene. Hányszor is fogyaszt többet, mint amit a józan ész megkívánna? Pazarolnak, kidobnak, és egyre csak híznak, híznak.
áfonya
2017. június 01. 08:52
Trump már az első G7 megbeszélésen átlátott a brüsszeli kommunistákon ,nem közösködik velük.
zolizolizoltan
2017. június 01. 08:42
Az amerikaiak önző, profithajhász érdekből eddig sem törődtek a környezetvédelemmel és ami talán még rosszabb, az amerikai termékek egészségrontó hatásának megelőzésével sem törődtek. Most jött egy flúgos elnök, akit végtelenül önző szempontok vezérelnek. Egészen biztosan védekezik majd a világ, ha USA beveti a protekcionizmust. USA pórul jár, ha a globális világ izolálja és válaszul bevezetik USA ellen is a protekcionista szempontokat. Vakarózhatnak ezután: bevessék-e az atombombát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!