Pucér nős képek miatt áll a bál az amerikai hadseregben

2017. március 11. 11:52

Botrány tört ki amiatt, hogy kiderült: az amerikai haditengerészet férfi tagjai különböző Facebook-csoportokban női katonatársaik pucér képeit osztották meg, és kommentelték már-már erőszakosnak minősíthető stílusban.

2017. március 11. 11:52

Különböző Facebook-csoportokban osztottak meg egymással pucér nős képeket az amerikai haditengerészet tagjai, csakhogy a képeken katonatársaik szerepeltek bikiniben, monokiniben, vagy akár teljesen meztelenül. Az ügyből hatalmas botrány lett.

Robert Neller tábornok az ügy kapcsán azt mondta: önkritikát kell gyakorolniuk, elemezniük kell az eseményeket, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy ezt a problémát megoldják.

A fotókon szereplő nők jogait képviselők nem voltak ennyire diplomatikusak. Szerintük áldozatok életét tönkretették, mert sok esetben beazonosíthatóak, tudható a nevük és a szolgálati helyük is. Sok per is várható a történtek miatt.

Az egyik áldozat jogi képviselője szerint a közösségi oldalra képeket feltöltő, megosztó és kommentelő férfiak közül sokan illetlen szavakkal minősítették a képeket és a lányokat, a bejegyzések között vannak zaklatónak és szexuálisan erőszakosnak minősíthetőek is. 

Van azonban az áldozatok között olyan is, akiknek nem volt köze a sereghez. 

Most egy mintegy 30 ezer tagot számláló Facebook-csoport bukott le, de ez csak egy volt a sok hasonló közül, vagyis nem gyakorlatilag nem tudni, hogy hol, hány és milyen fotó kering az interneten meztelen katonanőkről.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2017. március 13. 19:52
Nők,ratyik, nem valók katonának.A háború a férfiak játéka.Nem szeretném ha katona volnék,hogy egy női bajtársam védené a hátamat.Kimutatható,hogy még a legerősebb nők is másképpen reagálnak az éles stresszhelyzetekre mint a férfiak.Sérülékenyebbek ,érzékenyebbek.Lám megjelent róluk néhány pucér kép,és máris megy a balhé.Nem hiszem ha férfi katonákról volna szó ekkora lenne a hiszti.Egy harchelyzetben ,külön latrina,kölön körlet,nehogy kivillanjon valami,nehogy sérüljenek a jogaikban.És mondjuk ki ,ahogy a tengerészeknél,úgy a katonáknál is nagyon "iritáló"egy érett nő jelenléte.Örök konfliktusok,állandóan ágaskodó szerszámok.Kinek kell ez?
Vampire
2017. március 12. 18:47
Ahol a Fekete føtõrzs tanitotta a "geciség" cimů tárgyat-"nem kõzépiskolás fokon"-ott nem voltak pucér nøi kèpek...(Kiskunfèlegyhàza 7.gk lõvèsz h.o.1973-74...)
Knerten
2017. március 11. 17:37
Első kérdés: minek kellenek nők a hadseregbe? Több kérdés nincs.
Akitlosz
2017. március 11. 17:30
Nem kerek a történet. 1. Hogyan keletkeztek azok a fényképek? 2. Hogyan kerültek azok a fényképek illetéktelenek birtokába? Úgy gondolom, hogy mindkettő fontos körülmény mielőtt minősíteni szabadna ezt az esetet. Mert azért nem mindegy, hogy mondjuk az áldozat maga csinálta azokat a képeket és maga tette fel az internetre ahol bárki elérhette azokat vagy titokban a tudta nélkül készítette róla azokat valaki vagy betörtek a lakásába ellopták a privát fényképeit és aztán a tolvajok tették fel az internetre a képeket. Ez így inkább csak hangulatkeltés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!