Az új osztrák elnököt nem zavarja, hogy a Hofburgban bálozik az FPÖ

2017. január 28. 16:37

Nem érti a szélsőjobboldali FPÖ akadémikusbálja miatti baloldali izgalmakat Alexander van der Bellen. A rendezvényt a Hofburgban tartják majd február elején: az épület másik szárnyában van a köztársasági elnök hivatala, ahová van der Bellen csütörtökön költözött be.

2017. január 28. 16:37

Egy ideje minden évben éles kritikák és tiltakozások kísérik a szélsőjobboldali FPÖ által szervezett akademikusbált, amelyet a bécsi Hofburgban tartanak. Ez az épület ad helyet a köztársasági elnök hivatalának is.

A nemrégiben megválasztott, zöldek által támogatott Alexander van der Bellen csütörtökön költözött be a Hofburgba, pénteken pedig máris azzal keltett feltűnést, hogy egy diákoknak tartott rendezvényen közölte: nem érti az akadémikusbál körüli izgalmakat. Őt nem zavarja, hogy bálozók találkoznak a Hofburgban, persze más lenne a helyzet, ha mondjuk Marine Le Pent, vagy más politikusokat hívnának meg – írja a Kurier.

A bál egyébként sem „az én részemben” lesz – tette hozzá az elnök, akinek újdonság az az érv, hogy a Hofburg mint helyszín a demokrácia egyik különleges jelképe lenne.

 

Fotó: Peter Lechner/HBF

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. január 29. 09:20
Azt azért megkérdezném a hőzöngőktől, hogy milyen alapon tiltanak ki egy osztrák pártot bárhonnan, mert őket is demokratikus választáson osztrák állampolgárok delegáltak.
illesl
2017. január 29. 09:14
Remélem, nemsokára Hofer a kancellári hivatalba költözik. Milyen pikáns, hogy az elcsalt választás nyertese a hofburgba, a vesztese meg a kancellári hivatalba kerül. Ezt Marine Le Pen-ezért sem értem. Hát nem a demokraszy szabálya szerint megválasztott képviselőről, pártelnökről van szó?
Toledo
2017. január 29. 08:34
Nekem is már tele f..om ezzel a szélső jobbozó, idejét múlt libsibibsi szóhasználattal. Ausztria sírásói, a sógorok randalírozó, neonácizó liberálbalos csürhéje,összefogva a már szavazati jogot kapott nem európai gyökerű bevándorlók söpredékével meg már előre vetítik, hogy mi vár Európa nemzetállamaira , ha hagyjuk ,hogy ezek az aberráltak vegyék kezükbe tartósan kormányzást.
nemlibbant
2017. január 28. 18:06
Ez egyrészt korrekt, de a szélsőjobbozást el kéne már felejteni. Legalább a mandin.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!