Lopakodó repülőt mutatott be Kína

2016. november 01. 13:52

Kína közszemlére tette legújabb vadászgépét, a Csengtu J-20-as lopakodót.

2016. november 01. 13:52

Piacvezető szerepre tör Kína a civil és a katonai repülés piacán.

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szkeptikus
2016. november 02. 19:06
Egy ismerősöm mesélt egy 40 évvel ezelőtti viccet: Kína mesterséges holdat lőtt fel, egymillió ember húzta a csúzlit. Elképesztően fejlődik Kína. Egy apróság: családi érintettség miatt figyelemmel szoktam kísérni a nemzetközi matematikai diákolimpiák eredményét. Az utóbbi években rendszeresen az USA az első, Kína a második. De az USA csapatának kínai szakmai vezetője van (valami Lin Csüng Csang- hoz hasonló neve van). Mi itt Európában egymással vagyunk elfoglalva, közben Ázsia egyre jobban elhúz mellettünk.
napvilág
2016. november 02. 09:58
Itt egy cikk a kínai hiperszónikus siklórakétáról. Ez ellen az amerikai csapásmérő flottákat védtelenek lesznek. http://thediplomat.com/2016/04/china-tests-new-weapon-capable-of-breaching-u-s-missile-defense-systems/ Bár egy EMP-vel már most értéktelen ócskavassá lehet tenni bármilyen flottát. A kínaiak gazdaságilag egyébként már most markukban tartják az USA-t.
Forsz
2016. november 01. 22:50
Azok a jellemzők, amikkel foglalkoztok, azok másodlagosak. Nem ezek a távolabbi jövőt meghatározók. A távolabbi jövőt a potenciális hatalmak alakulása fogja befolyásolni. Kína egy nagyon szerencsés rendszert működtet. Központi hatalom, nem nagy mozgástér az ellenzékieknek, ugyanakkor a kapitalista gazdaság legfőbb-, legfontosabb-, a gazdaság hatékonyságát biztosító paramétereket működtetik. Az USA-t az elmúlt évszázadokban az a liberális szemlélet tette naggyá, amely dekadenciába fordulva a vesztét is fogja okozni. Ez a világnézeti kényszer, amelytől az amerikaiak nem fognak tudni szabadulni, mint egy átok fog rájuk telepedni és tehetetlenül fognak asszisztálni a spanyol ajkú ellenség és a belső-, a gyarapodó fekete népesség kitörő indulatú indokolt, vagy indokolatlan, de mindenképpen manifesztálódó haragjához. Mindkét erő egyébként silány hatalmi pozíciókra képes, az USA nagyhatalmi szerepét tönkre fogják tenni, de saját szupremácia megteremtésére képtelenek lesznek, így ez a szebb időket megélt hatalom szétszaggatva, megalázva, egy regionális középhatalom szintjére süllyed.
egysegelem
2016. november 01. 17:15
Ez a gep ranezesre 20 evvel le van maradva meg az F22-estol, vagy tobbel. A hajtomi kialakitason latszik a legjobban es a felesleges stabilizaciot jelento elemeknel ami mutatja, hogy a fedelzeti szoftver ami a gepet vezeti joval fejletlenebb mint az amerikai gepben. Es igy egesz biztos minden csak nem "lopakodo", ahogy az uj orosz PAK FA 50 is alig tobb mint egy rancfelvarras a Sukhoi 3x sorozaton. Sajat legteret vedni jok maximum. De amugy ezis nagy dolog, mert eddig a lemaradasuk 50 ev volt ahhoz kepest a 20 ev mar javulas. Es sajons a kulonbseg csak csokkenni fog a jovoben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!