Élére áll az EU a párizsi klímaegyezménynek

2016. szeptember 30. 15:34

Az EU tagországainak környezetvédelmi miniszterei soron kívüli ülésükön megállapodtak arról, hogy felgyorsítják a párizsi klímaegyezmény uniós jogrendbe való beiktatását. A tavaly decemberben kötött párizsi egyezmény célja a felmelegedés mértékének mérséklése.

2016. szeptember 30. 15:34

Az európai uniós tagországok környezetvédelmi miniszterei megállapodtak abban, hogy felgyorsítják a párizsi klímamegállapodás ratifikációs folyamatát – tájékoztatott közleményében az uniós tanács pénteken. A miniszterek soron kívüli ülést tartottak, és ezen úgy határoztak, hogy a tagországok kormányait képviselő Tanács élére áll a klímaváltozás lassítását célzó párizsi megállapodás mihamarabbi uniós jogrendbe iktatásának.

A miniszterek jóváhagyták a megállapodás megkötéséről szóló tanácsi határozatot, és kérték az Európai Parlament mihamarabbi egyetértését. A tájékoztatás szerint a tagországok, amennyiben készen állnak a megállapodás nemzeti jogrendbe iktatására, már az uniós intézményekkel együtt, de legkésőbb a nemzeti eljárások lezárultával ratifikálják azt. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke Twitter-üzenetében üdvözölte az egyhangú határozatot. „Amit egyesek lehetetlennek tartottak, valósággá vált” – fogalmazott. 

A tavaly decemberi párizsi klímacsúcs résztvevői megállapodást fogadtak el annak biztosítására, hogy a globális felmelegedés az iparosodás előtti értékhez képest jóval 2 Celsius-fok alatt maradjon, és megfogalmazták azt, hogy emellett „törekedni kell arra”, hogy a felmelegedés ne haladja meg a 1,5 Celsius-fokot.

(MTI) 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2016. szeptember 30. 22:17
Rezsi csökkentés !!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!