Tömegeket bocsátott el a török állam

2016. július 19. 17:57

Folytatódnak a tisztogatások Törökországban: több, mint tizenötezer állami alkalmazottat bocsátott el a török oktatási minisztérium. Ezenkívül 24 televízió- és rádióállomástól vonták meg a sugározási engedélyt – írja a faz.net.

2016. július 19. 17:57

A török kormány kiterjeszti az Erdoğan elnök feltételezett ellenfelei elleni intézkedéseket – írja a faz.net. Országszerte tizenötezer-kétszáz állami alkalmazottat bocsátott el állásából az oktatási minisztérium a sikertelen puccskísérlet után. A minisztérium közlése szerint az elbocsátások a Fethullah Gülen prédikátor követői elleni művelet része, őt teszik ugyanis felelőssé a puccskísérletért, és vizsgálatot rendeltek el ellene.

Az Anadolu hírügynökség jelentése szerint a MIT titkosszolgálattól száz dolgozót bocsátottak el, nekik azonban nem volt hozzáférésük a titkosszolgálati információkhoz. A miniszterelnöki hivatal pedig 257 dolgozót küldött el a DHA hírügynökség szerint, a Diyanet vallási hivatal 492 dolgozót – jelenti a török CNN. A közszolgálatból való összes elbocsátások száma a puccskísérlet óta megközelíti a 29 000 főt. A médiaszektort sem kerülték el a tisztogatások: az RTÜK telekommunikációs hivatal 24 rádió- és tv-adótól vonta meg a sugárzási engedélyt. A hivatal közölte, hogy az adók összeköttetésben álltak Fethullah Gülen mozgalmával. A határozatot az RTÜK soron kívüli ülésen hozta kedden Ankarában.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2016. július 20. 09:35
Szíjgyártó Zsele megint elb@szta a gyors helyezkedést! Ez mindig beég, de mégsem veszi észre magát.
Vezetéknév Utónév
2016. július 19. 19:57
Ha volt eddig kétség az állítólagos puccs céljait és körülményeit illetően, a nyilvánvalóan előre megszervezett, a katonasághoz semmilyen módon nem kötődő tisztogatási hullám magáért beszél. A rezsim ürügyként használja a zavargásokat az ellenzék teljes kiiktatásához és a hatalom bebetonozásához. Vége a dalnak, Erdogan nyílt diktatúra üzemmódba kapcsolt.
Akitlosz
2016. július 19. 19:56
Na innentől kezdve nem hiszem el, hogy nem Erdogan áll a puccs mögött. Egy hétvége alatt ezt nem lehet kitalálni, megtervezni és végrehajtani. Kizárt, hogy ezek az emberek mindannyian puccsisták lettek volna, s hogy ezt ennyi idő alatt jogerősen rájuk is bizonyították. Nincsen ott semmiféle jogállam. Erdogan erősíti a hatalmát, erről van szó. Úgy kellett ez a puccs Erdogan terveihez - elnöki rendszer - mint egy falat kenyér. Puccs nélkül jóval nagyobb lett volna az ellenállás Erdogan ötleteivel szemben. Így azonban nem lesz aki ellenálljon. Aki nem lesz bebörtönözve, elbocsátva ő is kellően félni fog.
luga
2016. július 19. 19:03
Ezt Erdogán eszelte ki, ő szervezte meg ezt a kamupuccsot. Még le sem verték, már elkezdték a "tisztogatást".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!