Nem javasol vádemelést Hillary Clinton ellen az FBI

2016. július 05. 17:56

A bűnügyi nyomozás után nem javasol vádemelést Hillary Clinton ellen az FBI – közölte keddi washingtoni sajtótájékoztatóján a szervezet igazgatója, James Comey. Az FBI nem egyeztetett a kérdésben a kormánnyal.

2016. július 05. 17:56

Ne emeljenek vádat Hillary Clinton, a demokraták várható elnökjelöltje ellen – ezt javasolta James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója keddi washingtoni sajtótájékoztatóján az amerikai politikai élet egyik központi kérdésévé vált e-mail-botrány ügyében folytatott nyomozás eredményeit ismertetve. James Comey közölte: a Hillary Clinton e-mail-botrányának ügyében tartott bűnügyi nyomozás eredményeként az FBI nem javasolja az igazságügyi minisztériumnak a vádemelést. 

Comey fontosnak tartotta leszögezni: nem egyeztetett sem az igazságügyi tárca vezetőivel, sem más minisztériummal, sem a kormány bármely tagjával. Az egy esztendeig tartó vizsgálatot lezárva az igazgató kijelentette: az FBI szerint kifogásolandó, hogy Clinton külügyminiszterként több alkalommal nem a biztonságos külügyi számítógépes rendszert használta, de nem követett el olyan mértékű hanyagságot – és nem került nyilvánosságra titkosított információ –, ami indokolná a vádemelést.

Értesülések szerint Loretta Linch igazságügyi miniszter korábban azt közölte, hogy elfogadja az FBI javaslatát.

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymtalan
2016. július 06. 08:35
Miután a főügyész orákon át tárgyalt a férjével a kihallgatás közben, nem lep meg.
Knerten
2016. július 06. 02:43
Hunvaldnak is letelt a két év közügyektől való eltiltása. Mindketten indulhatnak.
Pandaka pygmaea
2016. július 05. 23:30
Váratlan fordulat.
Harangláb
2016. július 05. 21:50
Az amcsiknak Kennedy formátumú elnök nem kell, azokat lelövik...Ilyenek kellenek nekik, ezt megválasztják nemsokára, hacsak nem viszi el az ördög addig...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!