E-mail botrány: nem lesz vádemelés Hillary Clinton ellen

2016. július 07. 07:44

Az amerikai igazságügyi miniszter bejelentése szerint nem fognak eljárást indítani Hillary Cliton ellen amiatt, mert külügyminiszterként előfordult, hogy magán e-mail-fiókját és szerverét használta hivatalos ügyek bonyolítására. Loretta Lynch ezt azután közölte, miután találkozott az FBI igazgatójával, aki korábban már szintén azt közölte: nem javasolnak vádemelést az ügyben.

2016. július 07. 07:44

Nem indítanak eljárást a Demokrata Párt várható elnökjelöltje, Hillary Clinton ellen elektronikus levelezésének hanyag kezelése miatt - jelentette be helyi idő szerint szerdán Loretta Lynch igazságügyi miniszter. Loretta Lynch egy nappal azt követően hozta nyilvánosságra a döntést, hogy James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója sajtótájékoztatón ismertette az egy évig tartó bűnügyi nyomozás eredményét, és az FBI ajánlását, amely szerint bár Clinton „különlegesen hanyag” volt, nem indokolt eljárást indítani a volt külügyminiszter és várható elnökjelölt ellen.

Ma délután találkoztam James Comey FBI-igazgatóval és a Hillary Clinton magán e-mail-fiókjának használatát vizsgáló ügyészekkel és ügynökökkel, és elfogadtam egyhangú ajánlásukat, miszerint lezárták egy esztendeig tartó nyomozásukat, és nincs szükség vádemelésre senki ellen” – olvasható Loretta Lynch rövid közleményében.

Az FBI vizsgálata arra irányult, hogy vajon Hillary Clinton külügyminiszterként – 2009 és 2013 között – megsértette-e a törvényt, amikor a New York melletti Chappaquában lévő villájából magán e-mail-fiókját és szerverét használta hivatalos ügyek bonyolítására.

A nyomozás kiderítette, hogy külügyminiszterként Hillary Clinton több különböző szervert és több számítógépet használt elektronikus levelezéséhez. Mint Comey fogalmazott, „jóllehet, van bizonyíték a titkos információk kezelésére vonatkozó szabályok esetleges megsértésére, álláspontunk szerint egy józan ügyész emiatt nem emelhet vádat”. Comey „rendkívül óvatlannak” nevezte Clintont és munkatársait, de hozzátette, hogy az Egyesült Államokkal ellenséges hackerek nem fértek hozzá bizalmas információkhoz.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2016. július 09. 21:49
http://hir.ma/kulfold/amerika/holtan-talaltak-hillary-clinton-e-mail-fiokjat-feltoro-magyar-hackert/668369 hoppá hoppá Holtan találták Hillary Clinton e-mail fiókját feltörő magyar hackert! A román hatóságok nemrég adták ki az Amerikai Egyesült Államoknak Marcel Lázár Lehelt a román állampolgárságú, magyar származású hackert. A hacker nevén Gucciferként ismert Lehel, az FBI-nak azt vallotta, hogy olyan könnyű volt feltörni a titkos szervert, mintha orchidea lett volna a neten. Bárki más is könnyedén feltörhette volna. Lehelt tette miatt börtönbe zárták. Az FBI törölte az e-maileket. Kedden pletykák keringtek, hogy nem találták cellájában Guccifert. Újabban az a hír járja, hogy vacsoraosztáskor holtan találtak rá a smasszerek. Cellájában felakasztotta magát. A vizsgálatok szerint látszólag a hacker öngyilkosságot követett el.
Viator
2016. július 07. 09:47
És ez az ország oktat ki minket rendszeresen demokráciából meg jogállamiságból. Hogy nem szakad le a Fehér Ház plafonja.
kukagyerek
2016. július 07. 09:22
Kiköpött Magyarország! :)
Fer70
2016. július 07. 09:20
Ó, mily' meglepő! """Jó""" kezekben lesz a világ - ha Clinton nyerne...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!