Elfogtak egy férfit, aki a Los Angeles Pride-ot akarta megtámadni

2016. június 13. 08:32

Egy névtelen bejelentést követően feltartóztattak egy autót Santa Monicában, amely tele volt fegyverekkel, töltényekkel és robbanóanyaggal. Az autó tulajdonosát őrizetbe vették. A férfi a Los Angeles Pride-ra tartott, ahol „bajt akart okozni”.

2016. június 13. 08:32

Fegyvereket, töltényeket és robbanóanyagokat találtak az amerikai hatóságok vasárnap a kaliforniai Santa Monicában egy autóban; a rendőrök őrizetbe vették a jármű tulajdonosát, aki elmondása szerint a Los Angelesben megrendezett melegfelvonulásra tartott. Helyi idő szerint vasárnap reggel egy ismeretlen telefonált Santa Monica rendőrségére, hívta fel a figyelmet az autóra és annak gyanús vezetőjére. A rendőrök kiszálltak a helyszínre, átkutatták a kocsit és megtalálták a fegyvereket, töltényeket, robbanószereket. Az indianai rendszámú autó vezetője azt mondta: egy barátjához igyekszik a Los Angeles West Hollywood nevű városrészében zajló melegfelvonulásra.

Saul Rodriguez, Santa Monica rendőrségének szóvivője a Los Angeles Times című lap kérdésére azt nyilatkozta: egyelőre nem tisztázták, mi volt a férfi szándéka a fegyverekkel. Később Jacqueline Seabrooks helyi rendőrfőnök Twitter-oldalán azt írta, a gyanúsított elfogását követően az egyik rendőrnek azt mondta, „bajt akart okozni a melegfelvonuláson”. A helyi rendőrség nyomozói úgy nyilatkoztak, dolgoznak annak kiderítésén, mi történt pontosan, de úgy vélték, nincs összefüggés az incidens és az orlandói lövöldözés között.

Számos amerikai nagyvároshoz hasonlóan Los Angelesben is vasárnap rendezték meg a „Meleg Büszkeség Hónapja” című rendezvénysorozat keretében meghirdetett felvonulást. A rendezvényt rendkívüli biztonsági intézkedések közepette tartották meg, tekintettel a vasárnapra virradóra a floridai Orlando egyik melegbárjában elkövetett, ötven halálos áldozatot követelő tömegmészárlásra.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
József42
2016. június 13. 15:07
Leírom most pedig ide, hogy mi a véleményem az Orlando-ban történt eseményről, ahol egy muzulmán szitává lőtt egy csomó homárt... Az idióta ballibák, most ugyanezt próbálják tenni, mint szilveszterkor Kölnben történtek után: megpróbálják az ügyet az egyik számukra kedves agendába beleilleszteni. Akkor a szokásos „patriarchális disznó férfiak vs. gyenge nők” genderharcos narratívát próbálták tolni, holott mindenki tudta, hogy nem az a dolog tanulsága, hanem az, hogy ezek a füstösök barbár vademberek, nem tartoznak ide, és menjenek vissza faszomisztánba. Mostanában bármely terrorcselekménynél az volt a recept, hogy kreáltak valami ál-feszültséglevezető módit, "vonuljunk fel a szeretetért, a gyűlölet ellen" és hasonlók, csak nehogy meg kelljen kérdőjelezni a muzulmánsimogató, bevándorlópárti politikát. A mostani Orlando-i ügyet is fel akarják húzni egy „patriarchális homofób disznó férfiak vs. szegény buzik” vonalra, holott ebben a sztoriban sem a buzik a lényeg, hanem hogy kokeróéknál ez az ügyek „bevett” kezelési módozata: lefejezés, robbantás, legéppuskázás. Ehhez a radikális iszlám esetén nem is kell buzinak lenned, elég ha csak valamiért nem tetszik nekik a pofád. Azt, hogy épp buzikat lőttek le, az semmivel sem befolyásolja ezt az alaptanulságát. A holland Pim Fortuyn példáját követve a nyugati világban egyre több buzi fogja belátni, hogy jobb lesz, ha elengedik a kultúrmarxisták kezét, ugyanis az a nyakukra importálja az őket megölni szándékozó kokerókat. Mert a fehér keresztény konzervatívok ugyan nem akarnak buziházasságot, de fel se robbantgatják őket… Ugyanígy: egyre több diaszpóra zsidó (olyan régi vágású libsik, mint Konrád György vagy Kertész Imre) látja be, hogy a kokerók nyugatra eresztése jobban veszélyezteti őket, mint a klasszikus nyugati antiszemiták. Franciaországban a zsinagógákat nem Le Pen hívei gyújtják fel, hanem az arabok... A forradalom felfalja gyermekeit, látszik, hogy megy a feszengés, amikor a ballibek szent tehenei közül az egyik bántja a másikat, és nem lehet ráhúzni egyik bevett narratívára sem. Ilyen az amikor a védett növényt a védett állat eszi meg.
Pandaka pygmaea
2016. június 13. 10:51
Na tessék. A végén csak kiderül, hogy nálunk a legjobb melegnek lenni, hisz itt senki sem próbálja lemészárolni, felrobbantani őket, és legnagyobb problémájuk az, hogy csókolózhat-e két nő nyilvános helyen.
Morgen
2016. június 13. 09:56
Bolondokházát épített a liberalizmus. "Meleg Büszkeség Hónapja" ! Röhej! Meg kihívás azoknak, akik nem merik, vagy nem akarják az értelmi szerzőket "zaklatni". Érdekes módon, sem a terroristák oldaláról nem célpontok a "minden baj okozói" politikusok, sem a politikusok oldaláról nem téma az embercsempészek és a terroristák kiiktatása. Valahogy vigyáznak egymásra. A célpont általában a felhergelt deviánsok.
Potymog
2016. június 13. 09:43
„Meleg Büszkeség Hónapja” című rendezvénysorozat keretében meghirdetett felvonulást. Semmi bajom azokkal a homoszexuálisokkal, akik homoszexuálisként, csendben élik a mindennapi életüket. Viszont egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy büszkének kéne rá lenni, hogy valaki homoszexuális. Gondolom arra sem büszke senki, hogy mondjuk például rákbeteg. Ahogy a rákbetegeket sem bántják amiatt, hogy megbetegedtek, és rendszerint nem is verik nagydobra, ugyanúgy csendben kéne elfogadni azt is, ha valaki homoszexuálisként él.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!