Újabb szexuális zaklatás Németországban: dél-ázsiai férfiakat keresnek

2016. május 31. 10:33

A Hessen tartománybeli Darmstadtban tartott négynapos Schlossgrabenfest fesztivál utolsó napján három fiatal nő fordult a rendőrséghez, miután egy csoport férfi molesztálta őket. Hétfőn további tizenöt áldozat tett feljelentést, leírásuk szerint a támadók dél-ázsiai férfiak voltak

2016. május 31. 10:33

Szexuális zaklatás miatt 18 feljelentést tettek egy múlt heti németországi szabadtéri fesztivál vendégei. A Spiegel Online hírportál rendőrségi sajtóközleményeken alapuló keddi összefoglalója szerint a Hessen tartománybeli Darmstadtban tartott négynapos Schlossgrabenfest fesztivál utolsó napján, vasárnap kora hajnalban három fiatal nő a rendőrséghez fordult segítségért. Arról számoltak be, hogy férfiak körbevették és molesztálták őket.

A rendőrség őrizetbe vett három feltételezett elkövetőt, akik valószínűleg további 2-3, egyelőre ismeretlen társukkal együtt zaklatták az áldozatokat. A 28 és 31 év közötti feltételezett elkövetők pakisztáni menedékkérők. Hétfőn további 15 áldozat – többségében fiatal nők – tettek feljelentést a rendőrségnél. Leírásuk szerint a támadók dél-ázsiai férfiak voltak.

A Schlossgrabenfest a legnagyobb zenei fesztivál Hessenben, több mint 400 ezren vettek részt rajta. A darmstadti esetekhez hasonló molesztálások történtek szilveszterkor több német nagyvárosában. A nők sérelmére tömegesen elkövetett szexuális zaklatások és lopások elkövetői a hatóságok szerint többnyire észak-afrikai fiatalok voltak, akik csoportosan körbevették, molesztálták és meglopták az áldozatokat. Ilyen esetek májusban is történtek Berlinben a kultúrák karneválján.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!