Fejkendő nélküli fotók miatt tartóztattak le modelleket Iránban

2016. május 18. 08:08

Nekimentek a divatszakmának az iráni hatóságok: fotósokat és modelleket tartóztattak le erkölcstelenség és iszlámellenes kultúra terjesztésének vádjával; több nőt például azért, mert fejkendő nélküli fotót osztott meg magáról az Instagramon.

2016. május 18. 08:08

Erkölcstelenség és iszlámellenes kultúra terjesztésének vádjával tartóztattak le Iránban nyolc, a divatszakmában dolgozó embert, köztük több modellt, akikről fejkendő nélküli képek jelentek meg az Instagramon.

Később a hatóságok újabb 58 modellt, 59 fényképészt s 51 divatházi alkalmazottat azonosítottak, akiknek közük van a fotómegosztó oldalon megjelent képekhez. További 21 ember ellen indult eljárás – közölte az Euronews.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2016. május 18. 22:56
"Erkölcstelenség és iszlámellenes kultúra terjesztésének vádjával tartóztattak le Iránban nyolc, a divatszakmában dolgozó embert, " Európa majd ezeket fogja integrálni!
Morgen
2016. május 18. 22:44
A Vadai-brigádnak ott kellene tiltakoznia! Még hogy ők a nők védelmében léptek fel valaha is! Kunhalmi, Szél, Timcsi , Rebi és Vadai igazán nagyot alkotnának, ha a helyszínen vonulnának fel egy szál pendelyben, csak hogy lássák a muszlimok, mennyire nem értenek egyet nőtársaik vegzálásával! Ehh! Női tekergőzők ezek, nem emberek.
Akitlosz
2016. május 18. 15:38
"Nekimentek a divatszakmának" Egy szakmának mégis hogyan lehet nekimenni? El voltak bambulva és nem vették észre, hogy előttük sétál a divatszakma vagy mégis hogyan?
Akitlosz
2016. május 18. 15:32
"több nőt például azért, mert fejkendő nélküli fotót osztott meg magáról az Instagramon." Mert így kilátszott a meztelen hajuk, ami ugyebár ugyanaz az anyag mint a pinaszőr. Tiszta erkölcstelenség. Amúgy ebben a "zsidókeresztény" vagy milyen kultúrkörben is kendőt kellett viselniük a nőknek miután férjhez mentek. Azaz a házassággal "bekötötték a fejüket".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!