Tömeges tiltakozás volt a TTIP ellen

2016. április 24. 10:47

Több tízezren tüntettek Hannoverben az Egyesült Államok és az Európai Unió között tervezett szabadkereskedelmi megállapodás ellen.

2016. április 24. 10:47

Barack Obama amerikai elnök vasárnap a német városba érkezik, ahol erről is tárgyal majd Angela Merkel kancellárral.

Civil szervezetek attól tartanak, hogy a szabadkereskedelmi egyezmény – melynek TTIP az angol rövidítése (Transatlantic Trade and Investment Partnership) – veszélyezteti a környezetet és a fogyasztókat Európában - számol be az Euronews.

A tárgyalások 2013 júliusa óta tartanak, a legújabb forduló idén februárban kezdődött Brüsszelben. Az amerikai és európai vezetők azzal érvelnek, hogy a szabadkereskedelem révén nagyobb lehet a gazdasági növekedés, és sok munkahelyet lehet létrehozni.

Angela Merkel kancellár Francois Hollande francia államfőt, David Cameron brit és Matteo Renzi olasz miniszterelnököt is meghívta Hannoverbe, ahol az amerikai elnökkel közösen megnyitja a nemzetközi ipari vásárt hétfőn.

 

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2016. április 25. 15:19
Gazdasági érdek + katonai erő alkalmazása = demokráciaexport
Ébresztőfilm
2016. április 25. 13:33
Az ítélet ide kattintva érhető el!: Kúria OTP felülvizsgálati ítélet http://www.civilkontroll.com/wp-content/uploads/2016/04/K%C3%BAria-OTP-fel%C3%BClvizsg%C3%A1lati-%C3%ADt%C3%A9let.pdf
Ébresztőfilm
2016. április 25. 13:31
MÁR A BÍRÓK IS LEMONDÁSRA SZÓLÍTJÁK FEL WELLMANNT Bár kicsit megkésve, de a Wellmann-botránnyal már a fősodratú média is foglalkozni kezdett. Egyre többen ismerik fel, hogy a jogállam alapjai rendültek meg a napokban. A Wellmann-ügyről IDE KATTINTVA részletesen is olvashatsz. MOST BEINDUL A DEVIZÁS LAVINA? OSZD MEG! Íme a titkolt KÚRIA ÍTÉLET !!! ELINDULT A LAVINA ?? CSAK EGY FONTOS IDÉZET az ÍTÉLETBŐL : …" a szerződő felek szerződésben rögzített szándékka arra irányult, hogy a tartozást a forintösszeg átadását követően devizában tartsák nyilván, AZ ADÓSOK A KÖLCSÖN LETELTÉIG A DEVIZÁBAN NYILVÁNTARTOTT ÖSSZEGGEL TARTOZZANAK, és a devizából forintra esetenként "visszaszámított" részleteket törlesszék. A devizában "nyilvántartás" a tartozás összegének a folyamatos viszonyítását jelentette a CHF árfolyamváltozásához. A forintkölcsön devizában történő nyilvántartása nem deviza alapú kölcsönnek felel meg, hanem valójában értékállandósági kikötést magában foglaló megállapodásnak, azonban az értékállandósági kikötést a szerződés megkötésekor hatályos polgári jogi szabályok nem ismerték és nem támogatták "………. ..HURRÁÁÁÁÁ!!! LEESETT A KÚRIA TANTUSZA !!!! http://www.civilkontroll.com/most-beindul-a-devizas-lavina-oszd-meg/
Ébresztőfilm
2016. április 25. 13:28
Fontos, hogy megértsd: Nem csak azért fontos ez a dokumentum, http://www.civilkontroll.com/wp-content/uploads/2016/04/K%C3%BAria-OTP-fel%C3%BClvizsg%C3%A1lati-%C3%ADt%C3%A9let.pdf mert az adósnak kedvező ítéletet hoztak a tisztelt bírák, hanem most ennél sokkal nagyobb a jelentősége az ítéletnek. Ugyanis az ítéletben maga a Kúria mondja ki, hogy az OTP deviza alapúnak mondott kölcsönei valójában FORINT kölcsönök! És most jön a lényeg: így nem hárítható át az adósokra az árfolyamkockázat. Miért kiáltanak fel sokan a hír hallatán? Mert a Kúria ebben az ítéletében kimondta, hogy ez NEM DEVIZA ALAPÚ kölcsön, hanem FORINT KÖLCSÖN!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!