Megerősítik a határzárat a magyar-szerb szakaszon

2016. április 03. 10:44

Az elmúlt napokban megnövekedett illegális határsértések miatt a Belügyminisztérium kérésére megerősíti a határzárat a magyar-szerb szakaszon a Magyar Honvédség. A munka minél gyorsabb befejezése érdekében a hétvégén további erőket csoportosítottak át a térségbe.

2016. április 03. 10:44

A Magyar Honvédség megkezdte a határzár-erősítést a magyar-szerb szakaszon – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap délelőtt az MTI-vel. A tárca közleménye szerint az elmúlt napokban megnövekedett az illegális határsértések száma. Ezért a Magyar Honvédség – a Belügyminisztérium kérésére – a magyar-szerb határ bizonyos szakaszain megkezdte az ideiglenes biztonsági határzár további fizikai megerősítését. A munka minél gyorsabb befejezése érdekében a hétvégén további erőket csoportosítottak át a térségbe – írták.

A HM felidézte: a szerb-magyar határszakaszon múlt ősszel épült fel az ideiglenes biztonsági határzár a menekülthullám megfékezésére. A Magyar Honvédség a tömeges bevándorlás okozta helyzet kezelésében a kezdetektől aktívan és nagy erőkkel vesz részt. A határon szolgálatot teljesítő katonák előbb a biztonsági határzár építésében működtek közre, jelenleg alapvető feladatuk a rendőri munka támogatása – fejtették ki. „A Magyar Honvédség és a magyar rendőrség együttműködése példaértékű, a határon szolgáló egyenruhások mindent megtesznek a magyar emberek biztonságáért, a schengeni határok védelméért és ezzel az európai országok biztonságáért” – olvasható a közleményben.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2016. május 05. 17:02
Toroczkai feljelentette a migrósimogatókat. "Ma kaptam értesítést arról, hogy a Legfőbb Ügyészségen tett korábbi feljelentésem eredményeként az illetékességi terület alapján kijelölt Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség elrendelte a nyomozást az illegális migrációt támogató hazai és külföldi szervezetek tagjai ellen, akik az általunk gyűjtött bizonyítékok szerint jogellenes tartózkodás elősegítése és más bűncselekményeket követtek el." Az híres elszámoltató kormánynak valahogy ez sem volt fontos.
Akitlosz
2016. április 17. 20:50
Mindig csak utólag intézkednek, ha már baj van. Előrelátás semmi.
gudmen
2016. április 15. 20:44
OFF: látom hös honvédö kormányunk elszántságát kerités-ügyben...nem számit mennyibe kerül...idöt, embert, aranyat nem kimélnek felépitik, megerösitik..toldozzák..yodázzák.. csak ha 10-ed annyira lennének elszántak az egészségünket érintö kérdésekben mint a migránsok kapcsán...valamivel nyugodtabb lennék.. az utobbi egy évben 4 egészségügyi intézményben jártam...2 sztk, 2 korház..egyetlen egyben sem találtam a mosodokban szappant, urambocsá' kézfertötlenitöt... viktor elég volt belöled....remélem megérem amikor fletoval közös cellában merengtek mit k*rtatok el..nem kicsit...nagyon..
3M..
2016. április 05. 18:01
Szerbiából mi elől menekülnek? A szerbek jó emberek. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!