Kétnapos munkahét lesz Venezuelában az állami szektorban

2016. április 27. 16:11

A venezuelai energiaválság miatt a szocialista kormány úgy döntött: az állami szektor alkalmazottainak csak hétfőn és kedden kell bejárniuk dolgozni.

2016. április 27. 16:11

Venezuela szocialista kormánya kedden elrendelte, hogy az állami szektor dolgozói csak hétfőn és kedden járjanak be dolgozni, hogy ezzel is energiát takaríthassanak meg az egyre mélyebb válságba süllyedő országban. Mivel kormány-döntésről van szó, így a dolgozók az otthon töltött napokra is megkapják a fizetésüket. A kétnapos munkahét nem vonatkozik az olyan érzékeny szektorokra, mint az élelmiszer-ágazat. Az iskolák viszont zárva lesznek péntekenként.

A súlyos szárazság miatt idén jelentősen csökkent a vízszint az ország áramellátásának kétharmadát biztosító déli Guri vízerőmű tározójának vízszintje. A kormány az El Nino időjárási jelenséget okolja a történtekért, az ellenzék viszont a szocialista kormányt, többek között azért, amiért az nem gondoskodott az alternatív energiaforrások fejlesztéséről.

Az ellenzék egyébként úgy véli, hogy a kétnapos munkahét csak tovább fogja csökkenteni a gazdaság termelékenységét, és nem hoz megtakarítást sem, mivel az otthonmaradók áramfogyasztása megnő.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Békanász a hasadon
2016. április 28. 02:03
Nyakó rohan népszavazást kezdeményezni, hogy Venezuelában is dolgozzanak heti hét napot.
gudmen
2016. április 27. 21:51
érdekes a világ...kina vérkommunista szocialista népi demokrácia..mégis müködik a gazdaság.. az egyik titok: "127 MILLIÓ FORINTOS KORRUPCIÓ FELETT HALÁL VÁR A POLITIKUSOKRA Az ázsiai nagyhatalom törvényei már régóta lehetővé teszik korrupciós ügyekben a legsúlyosabb büntetés kiszabását. A kínai igazságügyi szervek hétfőn hozták nyilvánosságra azt az új szabályozást, amely világos útmutatást ad a bíróságoknak, milyen összeghatár felett vezet az út egyenesen a siralomházba. Ennek értelmében, aki 3 millió yuannal, vagyis 126.6 millió forintnál több pénzt sikkaszt el, vagy fogad el kenőpénzként, arra automatikusan halálbüntetés vár." matolcsy jujj...gyurcsány feri jujjj...koka jani jujj...mészáros lörinc röfff..orbán vitya nyeekkk..
bunko_jobbos
2016. április 27. 21:25
Ez már a vég. Már sokáig nem lehet húzni- Ez a komcsik tudása, ehhez értenek.
Harangláb
2016. április 27. 20:53
A szocialista kormányok átka...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!