Megállapodtak az EU-török–egyezmény szövegéről

2016. március 18. 15:55

Megállapodás született az Európai Unió és Törökország közötti migrációs egyezmény módosított szövegéről. A következő lépésben a tagállamok állam- és kormányfői találkoznak a török miniszterelnökkel, ahol várhatóan megszületik a hivatalos egyezség is.

2016. március 18. 15:55

Az uniós vezetők pénteki brüsszeli csúcstalálkozójukon megállapodtak az Európai Unió és Törökország közötti migrációs egyezmény módosított szövegéről – jelentette be Juha Sipilä finn kormányfő a Twitteren. Az EU-tagországok állam- és kormányfői ezt követően Ahmet Davutoğlu török miniszterelnökkel találkoznak, és várhatóan az ülésen megszületik a hivatalos egyezség a felek között.

Tájékozott források korábban azt közölték, hogy Ahmet Davutoğlu török kormányfő kész elfogadni a kompromisszumos megállapodástervezet jelenlegi szövegét, amelyet hosszas egyeztetés után bocsátottak vitára az uniós vezetők tanácskozásán.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madarasi.abel
2016. március 19. 05:50
Egy nagy baj van. Amennyiben a törökök tényleg megállítják a menekülteket (és kezd úgy tűnni, hogy igen), a migráncsos politikai fegyver erős csorbát fog szenvedni. Rezsicsökkentés kifulladt, elmúlt8év hol van már, migráncs nuku, a CSOK tojik működni. Már várom, mivel fog meglepni Habony és tsai.
Nannyó
2016. március 19. 05:49
Nagyon kíváncsi volnék Cameron és Orbán egyéni véleményére a megállapodással kapcsolatban. Úgy tűnik, csak ez a két ember normális a huszonnyolcak tanácsában...
Nannyó
2016. március 19. 05:49
Arról állapodtak meg, hogy a nem menekült szírt kicserélik egy Törökországban lévő menekült szírre,ő bejöhet az Unióba. És mindezért a törökök kapnak 3 milliárd eurót és később még 3 milliárdot. Szóval 2018-ig az EU fizet 6 milliárdot azért, hogy a Mutti kedvére válogathasson a rabszolgapiacon.
kaktusz
2016. március 19. 05:49
S miről állapodtak meg? Ez már gondolom nem tartozik a pór népre...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!