Török miniszterelnök: Etnikai tisztogatás folyik Szíriában

2016. február 10. 17:36

Tudatos etnikai tisztogatást folytatnak az észak-szíriai Aleppóban és környékén a szír csapatok az oroszok segítségével a török kormányfő szerint.

2016. február 10. 17:36

A szíriai kormánycsapatok orosz támogatással tudatos etnikai tisztogatást folytatnak az észak-szíriai Aleppóban és környékén – nyilatkozta Hágában Ahmet Davutoğlu török miniszterelnök szerdán.

 
Az orosz támogatást élvező szír kormányerők legutóbbi támadásainak célja a tudatos etnikai tisztogatás – fogalmazott a kormányfő, aki szerint csak a kormányzó rezsimet támogatókat hagyják életben Aleppo környékén. 
  
„Minden befogadott menekülttel a szír kormány etnikai tisztogatási politikáját támogatjuk, de  ennek ellenére tovább folytatjuk a menekültek fogadását” – nyilatkozta Davutoglu a soros EU-elnök Hollandia miniszterelnökével, Mark Ruttéval a menekültválságról folytatott egy napos megbeszélését követően.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciprióta
2016. február 11. 08:21
az oroszok pénze fogytán, hadseregük bevetésére anyagi megfontolások miatt aligha lesz lehetőségük. A bombáik döntő része hagyományos, irányithatatlan, negyven éves fémhulladék. Egy hónap mulva elfelejthetjük sziriai jelenlétüket, addig lesznek ott,amig az amerikai és szaudi szövetségi szárazföldi erők meg nem kezdik a tényleges offenzivát természetesen fejlett légvédelem mellett. Az oroszok mehetnek haza a francba.
Tintamin
2016. február 11. 01:24
Mivel Aszad haverja Putyinnak, ezért Aszad a mi haverunk is. Remek társaságba keveredtünk...
TAVIROZSA
2016. február 10. 19:39
Bocsi, eltévedtem !
TAVIROZSA
2016. február 10. 19:38
A legjobb tapasztalatszerzés, ha a szomszédodban cigány család lakik. Akkor nem kell kurzuson ismereteket szerezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!