Szombattól tűzszünet lesz Szíriában

2016. február 23. 11:27

Február 27-től tűzszünet lép életbe Szíriában. Az ENSZ szerint amint lehet, meg kell kezdeni az ostromlott városok humanitárius ellátását. Törökország azonban attól tart, Moszkva folytatni fogja a bombázást, amellyel csak Aszadot erősíti.

2016. február 23. 11:27

Az ENSZ főtitkára üdvözölte a szíriai tűzszünetről szóló megállapodást, mely február 27-én lép hatályba. 

„Reméljük, hogy a megegyezés mind a három elemét megfelelően alkalmazzák, figyelembe véve az ostromlott városok humanitárius ellátását, és azt, hogy szabadon kell engedni azokat, akiket önkényesen tartanak fogva: a nőket, a gyerekeket. Ezeket az elemeket nem szabad feltételekhez kötni, és azonnal alkalmazni kell őket: bejutást biztosítani az ostromlott területekre, és szabadon engedni a nőket, gyerekeket és időseket” – mondta a szervezet szíriai vizsgálóbiztosa.

Törökország azonban attól tart, a tűzszünet ellenére Moszkva folytatni fogja a mérsékelt ellenzék bombázását, mellyel Aszadot erősíti. „Reméljük, hogy ez a tűzszünet pozitívan folytatódik majd, és hogy valaki nem fog légicsapásokat megkísérelni és ártatlan embereket ölni, amíg érvényben van” – fogalmazott a török miniszterelnök-helyettes.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemlibbant
2016. február 24. 11:59
A törököknek elég vastag a bőr a pofájukon.
NeMá
2016. február 23. 18:08
Fegyver szünet lesz, mert az ISIS már híján volt a lőszernek? Most fogja az USA feltölteni a készleteiket?
Akitlosz
2016. február 23. 16:42
"Törökország azonban attól tart, Moszkva folytatni fogja a bombázást, amellyel csak Aszadot erősíti." A világ másik része meg attól tart, hogy Törökország folytatni fogja a terroristák támogatását.
red label
2016. február 23. 13:21
Na, ez az amit nehezen hisz az ember!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!